2009-03-03

Nesutarimai Klaipėdos m. TS-LKD skyriuje - atsistatydino pirmininkas

D.Vasiliauskienės nuotr. N.Puteikį iš pirmininko pareigų partijos kolegos žada versti šį sekmadienį.

Politikus supriešino „vokeliai"

Asta Aleksėjūnaitė „Klaipėda" 2009-02-26

Ilgai brendę Klaipėdos konservatorių vidiniai konfliktai gali virsti naujo šios partijos miesto skyriaus vadovo išrinkimu. Teigiama, kad partija skilo dėl vadinamųjų vokelių kanceliarinėms išlaidoms.

Ruošia vietą naujam vadui

Naujas Klaipėdos konservatorių skyriaus vadovas bus renkamas visuotiniame skyriaus susirinkime jau šį sekmadienį.

Dabartinio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos skyriaus vadovu nepatenkinti partijos bičiuliai esą tarpusavyje vis garsiau prabyla apie Naglio Puteikio elgesį.

Šaltinių teigimu, skyriaus susirinkime partijos nariai ketina viešai pareikšti, kad jų vedlys esą konfliktiškas.

Pasakojama ir apie nelabai švarią kai kurių N.Puteikio oponentų taktiką. Jau kelias savaites partijos narius jų namuose esą lanko keletas aktyvistų ir ragina balsuojant nepalaikyti skyriaus vadovo.

Viešai pavardžių nenorėję skelbti partijos nariai piktinosi, kad partijos kolegos kaišioja N.Puteikio viešai paskelbtą premijos atsisakymo raštą, taip įrodinėdami, kad konservatoriaus elgesys nėra adekvatus. Esą normalus žmogus negali pats atsisakyti lengvai gaunamų pinigų.

Sukilo dėl išmokų

N.Puteikis dienraščiui aiškino, kad ne tik su oponentais, bet ir partijos kolegomis nuomonės išsiskyrė dėl vadinamųjų vokelių.

„Pažiūrėkite, kaip balsuoja konservatoriai dėl "vokelių" komitetuose. Bus labai įdomu, kaip jie balsuos priimant biudžetą šį ketvirtadienį", – „Klaipėdai" pareiškė N.Puteikis.

Praėjusį šeštadienį Finansų ir ekonomikos komitete svarstant savivaldybės administracijos siūlymą kanceliarines išmokas mažinti iki 20–30 proc., konservatorė Eugenija Odebrecht prasitarė nepritarsianti "vokelių" apkarpymui, nes ją, kaip verslininkę, ištiko sunkūs laikai.

Komiteto pirmininkas darbietis Alfonsas Bargaila pareiškė, kad jam taip pat reikalingos išmokos. Tarybos narys skundėsi, kad pabrangusiu benzinu yra per brangu važinėti pas rinkėjus.

Dar anksčiau šį klausimą svarstant Kontrolės komitete, N.Puteikis kolegas išvadino „vokelininkais".

Komitetas nedrįso svarstyti šio klausimo, kol nebus priimtas biudžetas.

Jaučiasi vienvaldis?

Kontrolės komiteto pirmininkė Eugenija Odebrecht „Klaipėdai" vakar patvirtino, kad partijos skyrius yra nepatenkintas N.Puteikio veikla.

„Partijos vadovo elgesys tapo nevaldomas ir nebeatitinka partijos standartų. Jis susitapatino su partija, kai N.Puteikis tėra vienas iš partijos narių. Viskas yra perlenkiama ir perspausta. Mūsų nuomonės jau nebeklausiama, mes nebenorime būti "bačkų" partija ir tik vaikščioti su ruporais po miestą", – skundėsi konservatorė.

E.Odebrecht tvirtino, kad N.Puteikis mitingus organizavo neatsiklausęs partijos draugų nuomonės, nė vieno savo pasisakymo nederino su frakcijos nariais savivaldybėje.

N.Puteikio įtarimus, kad jo partijos bičiuliai nusigręžė dėl išmokų vokeliuose, kitas šios partijos atstovas Marius Usonis neigė.

„Kad partija susipriešinusi, nesutinku. Tačiau kad partijos vadovo elgesys nebetenkina, tai taip. Matyt, netenkina jo darbo metodai ir priemonės tikslams pasiekti", – „Klaipėdai" aiškino savivaldybės tarybos narys konservatorius M.Usonis.

Kandidatai – tik du

Šį sekmadienį partijos Klaipėdos skyriaus pirmininko pareigoms užimti užsiregistravo tik du nariai – pats N.Puteikis ir buvęs jo pavaduotojas Pranciškus Vytautas Mickus.

Teigiama, kad uostamiesčio konservatorių maištą prieš vadovą palaiko partijos vadovybė Vilniuje.

„Žmogus disponuoja griaunamąja jėga. Partija nekaip atrodo su tokiais veikėjais, kaip kokie bebenčiukai paskui turime nutylėti išsišokimus", – tikino konservatorė E.Odebrecht.

Paklausta, kodėl pati nepalaiko konservatorių rinkiminiu šūkiu virtusios kovos dėl "vokelių", tarybos narė tikino, kad jos asmeninės nuomonės frakcijoje niekas neklausė.

„Čia jis vienas pats sugalvojo, neišklausęs mūsų. Balsavimo juk nebuvo. Aš manau, kad "vokelis" nėra nusikaltimas, geriau, kad tarybos nariui atlygis būtų įteisintas, atsiskaitant už išmokas. Turėtų būti nustatytas benzino limitas. Kraupaus nusikaltimo imti atlygį aš nematau. Tačiau dėl to reikėtų balsuoti. Tai pats demokratiškiausias dalykas", – aiškino E.Odebrecht.

Konservatorė pabrėžė, kad kiekvieno politiko teisė pačiam nuspręsti, ar atsisakyti, ar ne "vokelio" išmokos.

„Kodėl N.Puteikis kėsinasi į mano "vokelį"? Mes taryboje esame penki, vadinasi, turėjome balsuoti ir nuspręsti, kaip su "vokeliais" pasielgti. Aš norėjau jį pasiimti ir tik tuomet nuspręsti, kur išleisti. Gal E.Balsio menų gimnazijai būčiau skyrusi, o gal būčiau atidėjusi, sunkmečiu būčiau pasilikusi pragyvenimui. Mes gyvename žemėje, ne šventa dvasia mintame", – tvirtino E.Odebrecht.

 

[N.P.: Klaipėdos m. savivaldybė klaidina, kad vokelių  atsisakė tik 9 tarybos nariai, iš tikrųjų  - 11]:

Tarybos nariai, atsisakę išmokų:

1.      Benas Šimkus

2.      Naglis Puteikis

3.      Marius Usonis

4.      Eugenija Odebrecht

5.      Kęstutis Gabšys

6.      Vytautas Pranciškus Mickus

7.      Rimantas Taraškevičius

8.      Vidmantas Plečkaitis

9.      Judita Simonavičiūtė

10. Rimantas Cibauskas

11. Sigitas Dobilinskas

Komentarų nėra: