2009-03-21

N. Puteikio pavaduotojai savo vado veiksmus vadino susidorojimu su kitaip manančiais

N.Jankausko („Klaipėda") N.Puteikiui (kairėje) vėl teks dirbti su atleistais pavaduotojais M.Usoniu (viduryje), K.Gabšiu (dešinėje)

Klaipėdos konservatoriai toliau pešasi VE 20090320

Denisas NIKITENKA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas nusprendė, kad perrinktas Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis neteisėtai iš užimamų pareigų atleido savo pavaduotojus Nerijų Čapą, Kęstutį Gabšį, Vytautą Pranciškų Mickų ir Marių Usonį.

Partijos organas konstatavo, kad N. Puteikis, "vykdydamas skyriaus pirmininko pavaduotojų atleidimo procedūrą sąmoningai ignoravo TS-LKD Priežiūros komiteto išaiškinimą dėl rinktų, skirtų, tvirtintų pareigūnų atleidimo iš pareigų anksčiau laiko". Tad visi pavaduotojai lieka eiti savo pareigas.

"Vakarų ekspresui" Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius teigė, kad atleidžiant nebuvo surinktas reikiamas balsų skaičius.

"Visuotiniame susirinkime iš 641 skyriaus nario dalyvavo tik 302. Atleidžiant reikia visų skyriaus narių daugumos pritarimo. Nežinau, kodėl N. Puteikis ėmėsi tokių veiksmų. Jei pavaduotojai patys neatsistatydins, jie užims pareigas iki savo kadencijos pabaigos", - sakė jis.

Patys N. Puteikio pavaduotojai savo vado veiksmus vadino susidorojimu su kitaip manančiais.

"Prieš atšaukiant skyriaus pirmininko pavaduotojus, jiems nebuvo pateikti jokie konkretūs priekaištai, neišsakyti konkretūs kaltinimai, nepaaiškinti atšaukimo motyvai. Skyriaus pirmininkas N. Puteikis, peržengdamas etikos ribas, kaltino nurodytus asmenis parsidavimu ir nepatikimumu. Atšaukiamiems asmenims nebuvo suteikta galimybė apsiginti", - kovo pradžioje tikino Priežiūros komitetui surašyto skundo autoriai.

Savo ruožtu Klaipėdos skyriaus pirmininkas "Vakarų ekspresui" sakė, kad ketina organizuoti skyriaus Tarybos posėdį ir pasidomėti pačių nepatenkintųjų pavaduotojų, ką jie ketina su juo daryti.

"Aš norėjau kitų pavaduotojų, jie agitavo už kitą kandidatą į skyriaus pirmininkus. Kaip jie toliau įsivaizduoja darbą? Kokiose srityse jie mane pavaduos? M. Usonis - namų valdų klausimais? N. Čapas - mitingų organizavimo reikalais? K. Gabšys - kaip dėl šiukšlių išvežimo užkrauti didžiausią naštą ant našlių ir pensininkų? V. P. Mickus - vaikų maitinimo senamiesčio kavinių kainomis klausimais?" - retoriškai klausė N. Puteikis.

 

Komentarų nėra: