2009-03-05

Senovinis namas Klaipėdoje, kuriame gyvenu

Istorinis namas Klaipėdoje, Vytauto g. 8
Blog'o skaitytojai prašė įdėti nuotrauką namo, kuriame gyvenu. Butas yra pirmame gelsvame name iš kairės, 4-as aukštas, 3,4 ir 5-as langai iš kairės skaičiuojant gatvės fasado langus.

Gyvenu 4 aukštų vokiečių statybos blogos tarybinės restauracijos name 4 -e aukšte.

Nusipirkom kai atsikėlėme iš Vilniaus už 220 000 Lt, nes naujamiestis, vieta labai nebloga, tik šiluminės elektrinės kaminas per langą matyti ir vis dūmų šleifas į mūsų pusę, nors turėtų pūsti nuo jūros.

Praktiškai komunalkėje gyvenam: pelija, samanoja (pelėsiai intensyviai auga), drėgmės per daug, visas namas kenčia , reiks daryti renovacija, kaimynai pensininkai pinigų neturi.

Yra galimybė įsirengti palėpę.

Labai gera vieta, gerai kad centre, o šiaip nieko įspūdingo viduje, tik kad fasadas gražus, vokiškas 20 amžiau pradžios manierizmas ar modernizmas, bet sovietiniai restauratoriai visa kita suniokojo, Nieko senovinio viduje neliko ne ženklo, tik fasadas.

Savivaldybė lyg ir žadėjo įtraukti į saugomų istorinių namų ar fasadų sąrašą ir lyg tai padarė dar iki man atsikeliant į Klaipėdą 2000 metais. Bet bijau tikrinti, nes bus privačių ir viešų interesų konfliktas – dar pamanys, kad noriu gauti iš savivaldybė pinigų restauravimui. Belieka džiaugtis, kad tokiam reikalui nėra pinigų, o mano darbdavys  - Kultūros paveldo departamentas savivaldybių saugomiems pastatams pinigų neduoda.
 

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

ehe kaip gudriai... susigalvojai sau nama susiremontuot? dabar ismetei straipsniuka,o veliau ir pradesi reikalaut, o sakysi, va deklaravau, kad bijau viesuju ir privaciu interesu konflikto. o kas apgins prosta zmogu? :D kuris gyvena sovietiniam blokiniam name su vandeni leidzianciom siulem. ar tu?

Anonimiškas rašė...

O gal galėtumete ir vidaus foto parodyti, juk esate viesas asmuo, idomu, kaip gyvenate?

Anonimiškas rašė...

vazonai sovietiniai ar isvis be vazonu geles auga?