2009-03-25

Per švelniai mažinamos įmonių vadovų algos ir nėra pagrindinės informacijos

N.P.: žemiau cituoju portalus. Man asmeniškai trūksta lentelės su įmonių pavadinimais ir vadovų algomis bei darbuotojų vidurkiais bei palyginimo su ankstesniais metais.

Ir akivaizdžiai per švelnus apkarpymas: buvo 25 000, bus 20 000 Lt per mėnesį? Anoks čia taupymas. Nebent lyginsime su Leo Lt.

„Klaipėda": Valstybės įmonių vadovų algos apkarpomos ketvirtadaliu

BNS, Delfi: 25 proc. bus mažinami valstybinių įmonių vadovų atlyginimai

Valstybės įmonių vadovų atlyginimai nuo gegužės bus sumažinti ketvirtadaliu. Taip trečiadienį nusprendė Vyriausybė.„Šio nutarimo pagrindinis tikslas - atsižvelgiant į krizę naujai sureguliuoti [N.P.:labai juokingas žodis] valstybės įmonių vadovų atlyginimus, priedus ir priemokas", - Vyriausybės posėdyje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys.

Nuo gegužės 1-osios valstybės įmonių ir valstybės kontroliuojamų akcinių bendrovių, uždarųjų akcinių bendrovių vadovų, jų pavaduotojų ir vyriausiųjų buhalterių tarnybinių atlyginimų dydžiai bus sumažinti 25 procentais.

Tarnybinių atlyginimų kartu su priedais dydis bus apribotas 5 vidutiniais mėnesiniais įmonės darbuotojų darbo užmokesčiais. Iki šiol viršutinė algų su priedais riba buvo 6 vidutiniai mėnesiniai įmonės darbuotojų atlyginimai.

Maksimalus priedų valstybės įmonių vadovams dydis bus sumažintas nuo 55 iki 30 proc. tarnybinio atlyginimo, o premijų - nuo 4 iki 1 tarnybinio atlyginimo dydžio per metus (vietoj dabar nustatytų 4 tarnybinių atlyginimų).

2007 m. valstybės įmonių, valstybės kontroliuojamų akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių, pateikusių duomenis apie vadovų darbo užmokestį, buvo 129. Didžiausias užmokestis su priedais ir premijomis, 2007 metų duomenimis, siekė iki 20-25,6 tūkst. litų per mėnesį. Pernai algos buvo dar didesnės [N.P.: o kokio gi buvo dydžio?].

Toks nutarimas priimtas vykdant „Krizės įveikimo plano" nuostatą pertvarkyti valstybės ir savivaldybių kontroliuojamų įmonių ir viešųjų įstaigų darbo užmokesčio ir kitų išmokų sistemą taip, kad jose mokamas darbo užmokestis nebūtų didesnis už mokamą rinkoje [N.P.: jei rinka vadinsime LEO LT chebrą, tai tada gal ir „sureguliavo"].

 

Komentarų nėra: