2020-03-17

Centro partija reikalauja nedelsiant įvesti griežtą maisto produktų kainų kontrolę ir pažaboti bankų apetitą karantino metu

Kiekviena krizė yra pinigų perdėjimas iš vienos kišenės į kitą. Jei Vyriausybė nepradės kontroliuoti prekybos centrų, kurie vieninteliai turi teisę prekiauti karantino metu, veiklos, tai mes iš šitos krizės išeisime "kaip visada" : su sustiprėjusiais stipriaisiais.

Tačiau krizė yra ir galimybė padaryti tai, kas žadama piliečiams per kiekvienus rinkimus, bet neišpildoma. Raginame Vyriausybę sustiprinti mažmeninės prekybos centrų priežiūrą ir kainų kontrolę. Kainų auginimas karantino metu turi būti baudžiamas.

Centro partija "Gerovės Lietuva" reikalauja, kad Vyriausybė:
- Įvestų karantino metu prekybos centruose parduodamų prekių kainų kontrolę ir sankcijas už jų didinimą;
- siekdama išvengti smulkaus verslo ir gamintojų bankroto bei koronaviruso plitimo vežiojant prekes per visą Lietuvą, įpareigoti karantino metu veikiančias parduotuves supirkti vietinių gamintojų, pvz., 10 km spinduliu, produkciją ir ja prekiauti;
- Sumažinti PVM būtiniausioms prekėms ir garantuoti, kad jų kainos sumažėtų pasikeitusio mokesčio dalimi;
- garantuoti, kad nebūtų dirbtinai didinamos prekių išvežiojimo į namus, pašto, ekspeditorių paslaugų kainos;
- mes taip pat reikalaujame, kad Vyriausybė ir Lietuvos bankas nedelsiant įpareigotų Lietuvoje veikiančius bankus atidėti karantino laikotarpiui paskolų smulkiam ir vidutiniam verslui bei privačių įsiskolinimų (iki tam tikros protingos sumos) bei palūkanų mokėjimą, jei dėl karantino sumažėja skolininko pajamos. Komerciniai BANKAI TURI PRISIDĖTI prie krizės įveikimo taip, kaip Lietuvos ūkis ir gyventojai ne savo valia prisidėjo prie jų viršpelnių pastaraisiais metais.

Komentarų nėra: