2020-03-08

Jurbarko teismas priteisė pasityčiojamai mažą kompensaciją prievartautojo aukai ir apsimetė nematęs sunkinančių aplinkybių.

Jurbarko teismas priteisė pasityčiojamai mažą kompensaciją prievartautojo aukai ir apsimetė nematęs sunkinančių aplinkybių: keista ne tik tai, kad prievartautojo nesodinimą argumentavo lengvinančiomis aplinkybėmis. Kur jos? Juk prievartautojas visos Lietuvos akivaizdoje ilgai neigė savo nusikaltimą, tai kur čia tas gailėjimasis pasak teismo.? Plius jam juk apykoję uždėjo, pasak teisėsaugos pranešimų spaudai, už spaudimą liudininkams. Tai kur čia tos lengvinančios aplinkybės? Bet man dar labai kliūna štai kas - teismas, mano galva, pažemino auką, skirdamas jai juokingai mažą mikrokompensaciją: aukai priteista dar mažiau, nei buvo skelbta anksčiau - tik 5 000 eurų , o jos tėvui - 2000. Kodėl prokuroras neprašė teismo  priteisti adekvačios sužalojimams ir patirtoms kančioms sumos? Todėl trūksta žodžių dėl tokio prokuroro ir teisėjos keisto požiūrio į aukos patirtas kančias ir dar keistesnio švelnumo įtakingiems prievartautojo tėvams. O mus dar teisėjų tarybos pirmininkas A. Valantinas bando raminti, kad tik aukštesnis teismas gali revizuoti šį sprendimą. Manau, kad kaip tik jokiu būdu negalime tylėti, kitaip ir antros instancijos teismas gali priimti dar keistesnį sprendimą:
"Jurbarko politikų sūnus kalėjimo duonos nevalgys. Tiesa, jis nusikaltimo aukai turės atlyginti 5 tūkst. eurų žalą ir 2 tūkst. eurų nukentėjusiuoju pripažintam merginos tėvui."
https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=83697315

Komentarų nėra: