2020-03-30

Siūlau įtraukti į artimiausio Audito komiteto posėdžio darbotvarkę klausimą dėl nepagrįsto kainų didinimo dezinfekciniam skysčiui.

Siūlau įtraukti į artimiausio Audito komiteto posėdžio darbotvarkę klausimą dėl nepagrįsto kainų didinimo dezinfekciniam skysčiui ir kitoms apsaugos nuo COVID-19 priemonėms 

Atkreipiu dėmesį į viešą Konkurencijos tarybos pareiškimą, kuriuo jie pritaria nepagrįstam kainų didinimui ir nusišalina nuo savo pareigų vykdymo:

Taip pat siunčiu medžiagą šiuo klausimu - mano kreipimosi tekstą, o po juo įdedu komercinį skelbimą, iš kurio akivaizdu, kad dezinfekcinio skysčio kaina artėja prie prabangaus alkoholinio gėrimo kainos:

DĖL STIPRĖJANČIO NEPAGRĮSTO DEZINFEKCINIO SKYSČIO KAINŲ DIDINIMO TIEK IŠ GAMINTOJŲ, TIEK IŠ PARDAVĖJŲ PUSĖS IR AKIVAIZDAUS KARTELINIO SUSITARIMO TARP JŲ

PAKARTOTINAI
2020 03 25
Lietuvos Respublikos Vyriausybei
Konkurencijos tarybai
Vartotojų teisių apsaugos tarnybai
Žemiau pateikiamoje publikacijoje atskleidžiama, kaip gamintojai ir pardavėjai dirbtinai, nepagrįstai ir po 100 proc. kas kelios dienos didina dezinfekcinio skysčio kainą.
Taip vyksta todėl, kad Jūs nesiimate nei jokių, nei ryžtingų priemonių tokiems karteliniams susitarimams atsirasti, nors aš Jums apie tai rašiau prieš 3 dienas. Nerašiau tik Konkurencijos tarybai, nes tuomet dar nebuvo tas skystis pardavinejamas prekybos tinkluose.
Akivaizdu, kad naudodamiesi netikrinimais gamintojai ir prekybos tinklai žvėriškai pelnosi iš dezinfekcinio skysčio.
Vilniaus degtinės direktorius teigia, kad kažkoks to skysčio komponentas pabrango net keliolika kartų. Bet nesako koks. Įdomu, kuris iš trijų -  etilo alkoholis, glicerolis ar vandenilio peroksidas?  Vėl akivaizdu, kad nė vienas iš trijų lengvai pagaminamų šio skysčio komponentų nebrangsta taip smarkiai, nes pagaminami iš Lietuvoje esančių pigių žaliavų.
Prekybos tinklas Aibė tai iš vis be žodžių - 100 proc. antkainį užsidėjo!!!  https://m.delfi.lt/verslas/mano-eurai/article.php?id=83879123 - Kaina auga: už dezinfekcinį skystį prašo ir pusšimčio eurų Raminta Rakauskė www.DELFI.lt
2020 m. kovo 25 d. 20:08.

Prinenu, kokį raštą Jums išsiunčiau prieš 3 dienas:

'DĖL VILNIAUS DEGTINĖS VIEŠO IR SKAUDAUS NUBAUDIMO UŽ NEPAGRĮSTAI IŠPŪSTAS DEZINFEKCINIO SKYSČIO KAINAS
Lietuvos Respublikos Vyriausybei
Vartotojų teisių apsaugos tarnybai
2020 03 19 d. Nr. SN-S-0319/2020
Prieš kelias dienas, 2020 03 16 d. AB 'Vilniaus degtinės' firminėje parduotuvėje Panerių g. 47, Vilniuje pirkau dezinfekcinį skystį - jis tada kainavo 4 eurus už litrą.
Šiandien, t.y. 2020 03 19 d. pirkau papildomą tokio skysčio kiekį. Tačiau 1 litras jau kainavo ketvirtadaliu, t. y. vienu euru brangiau - 5 eurus už litrą.
Kas pasikeitė per kelias dienas? Spirito žaliava pabrango? Gamybos kaštai? Energijos sąnaudos? Darbuotojams algas 25 proc. pakėlė? Juk ne.
Visi suprantame, kad niekas kol kas ketvirčiu nepabrango, o tiesiog gamintojas ir jo pardavėjas (greičiausiai čia tas pats akcininkas) piktybiškai naudojasi žmonių nelaime.
Todėl prašau nedelsiant VIEŠAI ir SMARKIAI nubausti Vilniaus degtinės SAVININKUS (o ne iešmininkus - samdomą direktorių, ar pardavimų vadybininką) už tokį nepagrįstą kainų kėlimą - kad kitiems gamintojams ir pardavėjams tai būtų pamoka.
Ir dar - kaip gali tokio paprasto dezinfekcinio skysčio kaina artėti prie degtinės kainos
prašau atlikti šio produkto savikainos analizę ir palikus 5 proc. pelną įpareigoti sumažinti šio skysčio kainą parduotuvėse ir patikrinti, ar pagrįstus antkainius užsideda kiti šio skysčio pardavėjai.
Tuo pačiu prašau pradėti sekti ir kitų svarbių prekių gamybos ir pardavimo kainas, nes piktnaudžiauja ir kiti gamintojai bei pardavėjai'

Todėl dar kartą primygtinai prašau NEDELSIANT sustabdyti besaikį ir nepagrįstą gamintojų ir prekiautojų dezinfekciniu skysčiu pelnijimąsi Lietuvos piliečių, patekusių į koronaviruso epidemijos nelaimę, sąskaita.

Atsakymą prašau siųsti el.paštu.
Seimo narys Naglis Puteikis

https://xttp4.mjt.lu/img/xttp4/b/jq2/xthqt.jpeg

Respiratoriai, dezinfekcinis skystis bei kita

Sveiki, norime pasiulyti respiratoriu su vožtuvu - filtru bei kitų prekių!
 

KN95 (FFP2) Respiratoriai

6 sluoksnių apsauga - kaukė pagaminta iš šešių sluoksnių, skirta apsaugai nuo lašeliniu būdu plintančių infekcijų.

KN95 saugos klasė - kaukė filtruoja mažiausiai 95% ore esančių dalelių. CE pažymėjimas  - atitinka ES saugos, sveikatos ir aplinkos apsaugos reikalavimus. Visos apsauginės kaukės sterilizuotai supakuotos po viena.

Dvi spalvos - pilka bei balta su žaliu vožtuvu.

Yra vietoje, tik 2000 vnt. Kaina už vieną respiratorių 12,50 eur + pvm (didesniam kiekiui kaina galime derinti individualiai).
 

Siūlome tuo pačiu įsigyti:

KN95 veido kaukės be vožtuvo 7 eur + pmv (siunta atkeliauja Balandžio 10, galima rezervuotis jau dabar!)

Rankų dezinfekavimo priemonė, buteliukas su užsukamu kamšteliu 500 ml - 9,00 eur + pvm (likutis 300 vnt.)
 

Rankų dezinfekavimo priemonė, buteliukas su purkštuku 100 ml - 4,90 eur + pvm (likutis 300 vnt.)
 

Rankų dezinfekavimo priemonė 5 litrų bakelis - 46,00 eur + pvm (likutis 100 vnt.)
 

Spiritinė dezinfekavimo priemonė paviršiams 5 Litrų bakelis - 45,00 eur + pvm (likutis 100 vnt.)
 

Lateksinės pirštinės 100 vnt., L dydis - 21,50 eur + pvm (likutis 30 dėžučiių)

Antbačiai (bachilai) 100 vnt., - 4,60 eur + pvm (likutis 20 vnt.)

Plastikinis veido skydelis, skirtas apsaugai nuo viruso plitimo, kaina uz viena vieneta 6,76 eur + pvm (didelis likutis), dežėje supakuota po 50 vnt.
 

Vienkartines medicininės  kaukės po 50 vnt. supakuotos dežutėje, tokios kurios budavo vaistinėse, kaina vienos dežutės 57 eur + pvm. (vietoje neturime, yra pas tiekėjus 2-3 dienos pristatymo terminas).

 

P.S. Visos prekės parduodamos su išankstiniu mokėjimu. Visos prekės kurios yra vietoje, Vilniuje pristatatomos (galima atsiimti) ta pačia diena. Į kitus miestus pristatoma kita darbo diena.

https://xttp4.mjt.lu/img/xttp4/b/jq2/xt68l.jpeg

https://xttp4.mjt.lu/img/xttp4/b/jq2/xth3w.jpeg

https://xttp4.mjt.lu/img/xttp4/b/jq2/xt683.jpeg

https://xttp4.mjt.lu/img/xttp4/b/jq2/xthpk.jpeg

https://xttp4.mjt.lu/img/xttp4/b/jq2/xt68u.jpeg

https://xttp4.mjt.lu/img/xttp4/b/jq2/xt6yr.jpeg

UAB IMRENA Kareivių g. 6, Vilnius

Liutauras Tiesnesis Tel.: +370 5 205 25 28 Fax.: 

+370 5 205 25 28 Mob. +370 652 29999

info@imrena.lt

www.imrena.lt

 




Komentarų nėra: