2020-03-05

Iškalbingas skirtumas tarp laukinės rinkos Lietuvoje ir civilizuotos Vakarų Europoje – Prancūzijos vyriausybė krizės metu reguliuos kainas:

Lietuvos laisvosios rinkos institutą ištiko šokas - prancūzai konfiskuos veido kaukas ir dezinfekcinį skystį, jei prekybininkai sukels kainas. O jų finansų ministras nurodo Vartotojų teisių įstaigai patikrinti kainas.

„Prancūzijos valdžia per ateinančius mėnesius rekvizuos visas apsauginių kaukių atsargas ir naujai pagaminamą produkciją, reaguodama į koronaviruso protrūkį, antradienį pranešė prezidentas Emmanuelis Macronas.

„Dalysime jas sveikatos apsaugos darbuotojams ir koronavirusu užsikrėtusiems prancūzams", – socialiniame tinkle „Twitter" paskelbė E. Macronas.

Iš baimės užsikrėsti virusu Prancūzijos gyventojai pradėjo karštligiškai pirkti apsaugines kaukes ir rankų dezinfekavimo skystį, todėl kai kurios parduotuvės ir internetu prekiaujantys mažmenininkai sukėlė šių produktų kainas.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire anksčiau antradienį sakė, kad nurodė Prancūzijos vartotojų apsaugos ir kovos su sukčiavimu institucijai pradėti tyrimą dėl pranešimų apie dvigubai ar net trigubai išpūstas kainas. „Esu pasirengęs sureguliuoti kaukių ir (rankų dezinfekavimo) gelio kainas dekretu, jeigu pažeidimų yra daug", – parašė jis tviteryje."

kaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/world/macronas-prancuzija-rekvizuos-visas-apsauginiu-kaukiu-atsargas-ir-produkcija.d?id=83684049

 

 

Komentarų nėra: