2020-03-22

DĖL KARINIO LĖKTUVO PANAUDOJIMO SUTRUMPINANT KORONAVIRUSO TESTŲ ATGABENIMO LAIKĄ

DĖL KARINIO LĖKTUVO PANAUDOJIMO SUTRUMPINANT KORONAVIRUSO TESTŲ ATGABENIMO LAIKĄ
LR Vyriausybei
Sveikatos apsaugos ministerijai
2020 03 22
Siūlau panaudoti mūsų karinį lėktuvą "Spartan", arba bet kokį kitą mūsų, ar NATO šalies karinį lėktuvą, kad galima būtų sutrumpinti koronavirusų testų atgabenimą į Lietuvą.
Tai sėkmingai padarė Čekija prieš 5 dienas - dar 03.18 d. :
"Čekija parsiskraidino iš Kinijos 150 tūkst. greitųjų testų rinkinių koronaviruso infekcijai nustatyti, skirtų didelėms ligoninėms, taip pat policininkams, ugniagesiams ir kariams, trečiadienį pranešė pareigūnai.
„Atvyko kariuomenės specialioji [siunta] su 150 tūkst. greitųjų testų!" – tviteryje paskelbė vidaus reikalų ministras Janas Hamacekas, patvirtindamas, kad siuntinys trečiadienį buvo atgabentas į Prahą kariniu lėktuvu.
Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, naujieji tyrimai užtrunka vos 20–25 minutes, ir leidžia patikimai nustatyti, ar žmogaus organizme yra viruso pėdsakų. Palyginimui, darant įprastus tyrimus rezultatų tenka laukti apie šešias valandas.
„Patikrinta ir pakrauta. Vežame juos [rinkinius] tolesniam paskirstymui į vietas, kur reikalingi šie greitieji testai dėl koronaviruso", – tviteryje paskelbė Čekijos armija, prie žinutės prisegusi įrangą vežančių karinių sunkvežimių nuotrauką.
https://m.delfi.lt/uzsienyje/article.php?id=83812917

Kartu siūlausi Vyriausybei, arba Sveikatos apsaugos ministerijai savanoriu - organizatoriumi, nes turiu tokios patirties stresinėse situacijose (1984-85 metais dalyvavau SSRS - Afganistano kare).
Atsakymą siųskite el. pastu.
Pagarbiai
Seimo narys Naglis Puteikis 

Komentarų nėra: