2020-03-05

Vilniaus apygardos prokuratūrai dėl tolesnės grėsmės lietuvių kalbos mokytojos sveikatai ir gyvybei

Vilniaus apygardos prokuratūrai
DĖL GALIMAI NEADEKVATAUS SMURTAUTOJO VISAGINE PALEIDIMO NAMO IR TOKIU BŪDU TOLIAU KYLANČIOS GRĖSMĖS AUKAI
Žiniasklaidoje rašoma, kad "Visagine žiaurų išpuolį prieš lietuvių kalbos mokytoją, kaip įtariama, tautinės neapykantos pagrindu įvykdęs 24 metų Rusijos pilietis, tinklaraštininkas Peteris J. nebus suimtas – šio miesto teismas ketvirtadienį 11 valandą nusprendė jam skirti intensyvią priežiūrą. Jam teks nešioti apykoję.
Tinklaraštininkas įsiveržė į klasę, kurioje dirbo mokytoja, dar kelios valandos prieš išpuolį. Moksleiviai patvirtino matę jo rankose peilį. Jis ir pats patvirtino teisėsaugai, kad buvo jį atsinešęs.
Pareigūnai suabejojo jo adekvatumu, ypač tie, kurie pažiūrėjo internete jo skelbiamas mintis."
https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/kriminalai/2020/03/05/news/visagino-mokytoja-del-lietuviu-kalbos-destymo-sparde-tinklarastininkas-is-rusijos-13893910/
Kodėl nesiūlėte smurtautojo suimti ir atlikti psichiatrinę ekspertizę, juk iš aprašomų aplinkybių akicaizdu, kad smurtautojas yra galimai sergantis psichine liga ir gali vėl su peiliu užpulti lietuvių kalbos mokytoją ir ją sužaloti, arba nužudyti? Kas tokiu atveju atsakytų už tai, kad nebuvo imtąsi priemonių užbėgti tokiam įvykių scenarijui už akių? 

Komentarų nėra: