2008-08-08

Klaipėdos miesto tarybos nariai nuo 2000 metų galėjo neteisėtai gauti dvigubus atlyginimus

 
Informacinis pranešimas

Klaipėda

2008-08-08

 

Tėvynės sąjungos frakcijos miesto taryboje seniūnas Naglis Puteikis raštu kreipėsi į Vyriausybės atstovę Klaipėdos apskrityje, Valstybinę mokesčių inspekciją, kitas valstybės institucijas, prašydamas išsiaiškinti, kieno sprendimu Klaipėdos miesto tarybos nariams buvo mokamas dvigubas atlyginimas.

Naglis Puteikis pastebi, kad savivaldybės tarybos nariams už posėdžiavimus miesto taryboje, jos komitetuose bei komisijose buvo mokamas atlyginimas, nors Lietuvos Respublikos valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo tvarkos įstatymo 4 straipsnis vienareikšmiškai nurodo, kad atlyginimas už posėdžius tarybos nariams gali būti mokamas tik tokiu atveju, jei tarybos nario pagrindinėje darbovietėje už tas valandas atlyginimas nemokamas.

Savivaldybės administracijos darbuotojų teigimu, didžioji dauguma tarybos narių tokių pažymų nepristatydavo, tačiau tai nesutrukdydavo jiems gauti atlyginimo už posėdžiuose praleistą laiką.

Savo pareiškime Naglis Puteikis prašo nustatyti, ar nuo 2000 metų iki dabar į visų Klaipėdos m. tarybos narių asmenines sąskaitas teisėtai buvo pervedamas atlyginimas, mokamas iš savivaldybės biudžeto už posėdžiuose praleistą laiką.

Jei paaiškėtų, kad atlyginiams pervestas neteisėtai, prašoma imtis priemonių, kad šios lėšos būtų sugrąžintos į savivaldybės biudžetą, o dėl to kalti asmenys – nubausti.

 

Vicepirmininkas                                                        K.Gabšys

 

Kontaktai: Kęstutis Gabšys 8-652-12646 www.tsklaipeda.lt

 

 

 

Komentarų nėra: