2008-08-07

Įžūlus šiukšlininkų iš savivaldybės ir KRATC melas klaipėdiečiams

 

Kas blogiau – meluoti, ar šiukšlinti?

 

Nuotraukoje: Klaipėdos m. savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja D.Berankienė

 

Kaip teigiama Klaipėdos regiono atliekų centro platinamose taip vadinamos sąskaitose už vadinamąją šiukšlių rinkliavą iki šio mėnesio 15 dienos klaipėdiečiai turi sumokėti bent pusę pranešimuose nurodytos sumos už liepą, rugpjūtį ir rugsėjį. Už kitą ketvirtį galima mokėti iki spalio 15 dienos.

KRATC Vietinės rinkliavos administravimo skyriaus viršininkas Arvydas Piepalius:

„Nesumokėjusius raštu paraginsime nedelsti. Iki spalio vidurio nesulaukę mokesčio už pirmąjį ketvirtį, skolininkus perduosime antstoliams. Delspinigių mokėti nereikės, tik antstolių išlaidas", – aiškino A.Piepalius.

 

Tai demagogijos ir itin įžūlaus melo viršūnė, nes nėra jokio įstatymo ar Vyriausybės nutarimo, kurio straipsniais ar punktais remiantis būtų galima reikalauti mokestį sumokėti į priekį, ar tuo labiau grasinti antstoliais.

Taip meluoti, A.Piepalius, matyt, išmoko iš Klaipėdos m. savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos D.Berankienės, kuri taip „talentingai" surašė aiškinamąjį tarybos sprendimo projekto, kuris buvo teikiamas 2008 06 26 d. posėdyje, raštą apie lengvatas didiesiems prekybos tinklams dėl šiukšlių išvežimo (jiems  -  pagal faktą - t.y. pagal susikaupusių tonų šiukšlių svorį, o mums – pagal kv.metrus), kad jame apie šias lengvatas nėra ne tik kad nė vieno žodžio, bet ir nė vienos raidės (išskyrus tik Einšteinui suprantamą mistišką abreviatūrą t/m2).

Pabandykite ir jūs surasti ten bent vieną žodį šiame rašte api etai, kad tarp lygių atsiranda dar lygesni prekybos centrai su savo išimtimi. Man napvyko.

 

Apie tai, kokių priemonių imsiuos melagiams sutramdyti ir stokai savivalei sustabdyti, bei kaltininkams už melagingus grasinimus nubausti – parašysiu rytoj.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jo
jei vadovautis logika,kad seimo nariams,ministrams,miestu tarybu nariams KONCELIARINEMS PREKEMS DUODAMA nuo 6000 Lt. iki 18000Lt.,nereikalaujant ataskaitu apie MUSU pinigu panaudojima, tai UABui reikalauti RINKLIAVOS is kiekvieno buto,imones visai "normalu".Cia rinkliava,kaip ir abonentinis,gyvatuko,kiemu valymo mistines "paslaugos".Manau neuzilgo bus ir dangaus[kosminis] rinkliavinis pinigu poemis.
Cia apie ekonomika,paslaugas,sutartis, mato vienetus,kiekius,periiodus niekas nekalba, tiesiog chebrai reikia musu pinigu,negi dirbsi?.

Anonimiškas rašė...

rasa


Mieli klaipėdiškiai, prisiminkite Joną Paulių II, jo žodžius:"nebijokite", jūros skautų šūkį:"budėkite"... Gal per skambiai pasakyta, bet tik nuo mūsų aktyvumo priklausys, kiek dar leisime šitai valdininkų ir politikų kontorai tyčiotis. Juk turime duomenis , kaip ir kas balsuoja iš politikų už tokią nelogišką rinkliaią, už konc. , išmokas padidintas veltėdžiams Tarybos nariams. Vyriausybės atstovė Vintilaitė buvo Šiauliuose, pamatė, kaip ten yra su rinkliava nuo žmonių būstuose. Matė ir mūsų valdžia, tik jai paranku nieko nekeisti. Kas paneigs, kad už tai NEATLYGINAMA? Dar viena pastabėlė prie kvietimo "Budėti". Kodėl reikalinga prie Atliekų rinkliavos nagus kišti tarpininkams? Kodėl paskutiniame Tarybos posėdyje to klausimo svarstymo laukė "Rubicon" atstovai? Ko jie taikosi kaip katė į grietinė prie šito reikalo. Mums nuo to ne geriau, nes šita bendrovė tvarka nepasižymi. Į Klaipėdą "Rubicon" žengia vis drą siau, jei stebimės kodėl į "LeoLT"' nukeliavo premjero Kirkilo patarėjas Speičys, kodėl nesistebim, kad mūsų mero jaunasis patarėjas Mindaugas Genys nukeliavo plušėti "Rubicon" bendrovėn? Kas čia "dviejų ponų tarnas- Taraškevičius ar Genys.... Nebijokite ir budėkite, būkime ne "Avinėlių "banda, Priverskime Tarybos milijonierius- skurdukus atšaukti išmokų padidinimą....