2008-08-12

Trys savivaldybės renginiai – „tik“ už 100 mln. valdiškų litų

 

Kreipiausi į prokuratūrą ir Vyriausybės atstovę, kad stabdytų neteisėtai sušauktą miesto tarybos posėdį

 

PRAŠYMAS

2008 08 12 Nr.

DĖL KLAIPĖDOS M. TARYBOS POSĖDŽIO NETEISĖTO SUŠAUKIMO STABDYMO

 

Gavau TS-LKD frakcijos nario Mariaus Usonio raštą, kuriame jis informuoja, kad nors iki miesto tarybos posėdžio liko tik 2 dienos, tačiau jis iki šiol negavo numatomo svarstyti tarybos sprendimo projekte „Dėl Klaipėdos daugiafunkcinio sporto ir pramogų komplekso valdymo ir naudojimo koncesijos suteikimo konkurso sąlygų ir pagrindinių koncesijos sutarties sąlygų patvirtinimo bei konkurso dėl koncesijos suteikimo vykdymo etapų nustatymo" minimų šio komplekso valdymo ir naudojimo koncesijos suteikimo konkurso sąlygų ir pagrindinių koncesijos sutarties sąlygų, nors jam adresuoto elektroninio laiško tekste ir rašoma, kad šios sąlygos „pridedamos" (M.Usonio laiško kopija pridedama).

Jis mini, kad jam šio sprendimo projekto minimos dalys nėra įteiktos jokia kitokia forma: „savivaldybės internetiniame puslapyje paspaudus Klaipėdos m. savivaldybės tarybos posėdžio dienotvarkės nuorodas „1 priedas" ir „2 priedas", atsidaro kažkokie kitų institucijų raštai, o ne pačio sprendimo priedai".

Taigi, akivaizdu, kad tarybos narys iki šiol neturi minimo numatyto svarstyti klausimo priedų, t.y. jam, kaip tarybos nariui iki šiol nėra jokia forma jie įteikti.

Tai grubiai pažeidžia Vietos savivaldos įstatymo nuostatas:

„14 straipsnis. Savivaldybės tarybos posėdžiai.

[...] 5. Apie posėdžio laiką bei svarstyti parengtus klausimus meras, o kai jo nėra,– mero pavaduotojas arba įgaliojimus iš 1/3 išrinktų tarybos narių gavęs tarybos narys raštu praneša visiems tarybos nariams ir savivaldybės tarybos veiklos reglamento nustatyta tvarka gyventojams ne vėliau kaip prieš 3 dienas iki posėdžio pradžios."

Tokiu būdu tarybos narys Marius Usonis negaliu realizuoti savo kaip tarybos nario teisių ir pareigų – negali tinkamai pasiruošti svarstomam klausimui, negali pasiruošti teikti pastabas, pasiūlymus, pakeitimus.

Tokią pačią informaciją, tik telefonu, man pateikė ir kitas tarybos narys Kęstutis Gabšys, kuris šiuo metu yra komandiruotėje Estijoje, todėl negali parašyti analogiško kreipimosi raštu.

Numatomas beveik 100 milijonų litų vertės mokesčių mokėtojų pinigų panaudojimas šios arenos statybai, mano manymu, kad ir prisidengiant menamomis komercinėmis paslaptimis, vis tiek negali būti svarstomas užsidarius, slapčia, ar kitais būdais pasislėpus  nuo gyventojų.

Valdančioji dauguma pagal informaciją spaudoje spėjamai beveik pusę šios sumos numato dengti iš Klaipėdos m. savivaldybės biudžeto; savivaldybei suplanuoti tik 3 renginiai per metus ir dar už tuos renginius reikėtų papildomai susimokėti vos ne 0,3 - 3,0 mln. Lt.

Todėl tokie abejotini sprendimai privalo būti svarstomi ir priimami tik absoliučiai skaidriai ir tik maksimaliai viešai.

Todėl , atsižvelgiant į aukščiau išdėstytas aplinkybes, prašau imtis visų priemonių, kad 2008 08 14 d. planuojamas Klaipėdos m. tarybos posėdis, kuris šaukiamas pažeidžiant įstatymo reikalavimus, būtų sustabdytas ir perkeltas tokiai datai, kad visi tarybos nariai būtų supažindinti su svarstomu klausimu įstatymo nustatyta tvarka ir terminais.

Priedas: minėto M.Usonio laiško kopija, 1 lapas.

 

Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas     Naglis Puteikis

Komentarų nėra: