2008-08-15

Trintukai ir sąvaržėlės toliau skaldo R.Pakso partiją Klaipėdoje


TT atstovas Klaipėdos m. savivaldybės taryboje nevykdo savo partijos prezidiumo nutarimo dėl "vokelinių" atlyginimų atsisakymo


Partijos „Tvarka ir teisingumas" frakcija Klaipėdos m. taryboje


Valerijonas Bernotas, Socialinių reikalų komiteto pirmininkas


mob.: 8 687 43 404
valerijonas.bernotas@klaipeda.lt valiusb@walla.com


Benas Šimkus, mero pavaduotojas


8 46 396 002 mob.: 8 686 35 307
benas.simkus@klaipeda.lt





Šiandien suėjo 10 dienų nuo R.Pakso vadovaujamos „Tvarkos ir teisingumo" partijos prezidiumo sprendimo, įpareigojančio du jų partijos Klaipėdos m. savivaldybės taryboje narius - V.Bernotą ir B.Šimkų - atsisakyti jų pačių iniciatyva pasididintos „vokelinio" atlyginimo dalies – taip vadinamos išmokos už trintukus ir sąvaržėles.



Šių dviejų politikų iniciatyva ši vokelinė, neapmokestinama ir neatsiskaitomai panaudojama išmoka nuo 300 Lt kas mėnesį pačių tarybos narių sprendimu buvo padidinta iki 1000 eiliniams (o jų – mažuma) iki 1200 Lt per mėnesį komitetų ir komisijų pirmininkams, kolegijos nariams.



Vicemeras B.Šimkus savo partijos prezidiumo sprendimą įvykdė – raštu atsisakė „atlyginimo vokelyje". Jam bepigu – jis gauną pilną makulatūriškai - tušinukinį išlaikymą iš savivaldybės „for free" ir visą parą.



Sunkiau iš valdiškos duonos tokioje visiškai neįtakingoje ir skurdžiai besiverčiančioje įstaigoje, kaip Pasienio ir transporto valstybinėje veterinarijos tarnyboje vyriausiuoju gydytoju -valstybiniu inspektoriumi bandančiam pragyventi Valerijonui Bernotui, kuris be to dar ir neturi jokių aplinkybių, dėl kurių gali kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktas (bent taip nurodoma jo atitinkamoje 2008 m. deklaracijoje VTEK tinklapyje).



Ir uždirba tik 2902 lt per mėnesį (tiesa tai 2007 metų duomenys).



TS-LKD specnazo (infiltruotų į Tvarką ir teisingumą žvalgybininkų) duomenimis V.Bernotas kategoriškai atsisako parašyti raštą savivaldybės administracijai, kad jis atsisako tų „kanceliarinių" 1200 litų kas mėnesį



O diena „X" (kai savivaldybės buhalterija automatiškai permes į jo asmeninę sąskaitą šią slaptąją algą) nenumaldomai artėja. Tų pačių TS-LKD žvalgybininkų pastangomis įtakojami įtakingi TT prezidiumo nariai reikalauja, kad veterinarijos inspektorius V.Bernotas už tokio moralaus TT prezidiumo sprendimo amoralų nevykdymą būtų automatiškai „permestas", t.y. katapultuotas iš TT.



Tokiu atveju tai būtų 3 iš 4 TT frakcijos Klaipėdos m. taryboje narių netektis per paskutinius 16 mėnesių.



Vieni nuostoliai nuo tų „vokelių" kai kurioms partijoms.



V.Bernotas kadaise yrę buvęs įtakingu TS nariu Klaipėdoje – vienos iš grupių seniūnu.



Gal sumanys grįžti?

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

SVeikinu Nagli Jus su Žoline, švenčiausios mergelės Marijos ėmimu į dangų dienos proga, kaip matome Jūs beprotiškai esate kerštingas... nea, gal tiesiog nebežinote kaip prisikviesti bernotą į Jūsų kompaniją?

Naglis Puteikis rašė...

Ačiū už sveikinimus Žolinių proga.
Neturiu jokio pagrindo keršyti V.Bernotui, nes kai jis buvo TS narys ir grupės seniūnas, aš jo nepažinojau - buvau eilinis narys ir kitoje grupėje.
Beje, V.Bernotas nėra manęs nei įžeidęs, nei užsipuolęs, nei ką blogo padaręs.
Tai kad jis prieš 1,5 metų pasirinko kitą koaliciją, tai taip pat nėra dėl ko pykti, nes pasirinko ne jis, o jo partijos vadovai, kuriuos aplankė statybininkų iš Klaipėdos delegacija. Kaip patys suprantate, su pasiūlymu dėl kanceliarinių išlaidų ir tam pasiūlymui TT pasirodė besanti neatspari. Politinių partijų beveik kasdienybė tokie pasiūlymai.
Tad neturiu jokio motyvo V.Bernotui kaip nors kenkti.
Jei jį išmes, o jis pasiprašys pas mus, tai juk nieko keista, ar ne?
Juk jei V.Bernotą išmes iš TT partijos, tai jį šalins tokie veikėjai, kurie yra „juodųjų“ neatsikaitytinų ir neapmokestintų „vokelinių“ pinigų paėmėjai.
O Valerijonas bent jau siekė „baltų“, per buhalteriją pereinančių „vokelinių“ išmokų padidinimo. Ir nors mano manymu tai yra amoralu, tačiau jis tai darė bent jau viešai.
Civilizuotoje visuomenėje niekam neuždrausta belstis į duris, gal atidarys?
Ir dar dėl piktumo ar kerštingumo: paduodu ranką, sveikinuosi, kalbuosi, nusišypsau absoliučiai visiems, net ir aršiausiems konkurentams ir oponentams. Na gal sunkiau nusišypsoti tiems, kurių poelgius prilyginčiau niekšybėms, bet esu viešas politikos asmuo, todėl privalau sveikintis ir kalbėtis su visais. Nes tokia yra europinės civilizacijos norma ir nerašyta taisyklė, o tokių dalykų stengiuos laikytis.
Naglis