2008-08-29

Politinių pažiūrų žemėlapis pagal manobalsas.lt metodiką

 
Galite sužinoti savo ir pasirinktų politikų požiūrių skirtumus ir sutapimus

 

Žemiau pateikiu ištrauka informacijos, kuri buvo paskelbta delfi.lt apie galimybė palyginti savo ir politikų pažiūras. Aukščiau pateikiu savo pažiūrų žemėlapį pagal šią sistemą.

Pasinaudoti paprasta: atsakykite į tinklapyje pateikiamus klausimus ir Jūs gausite savo pažiūrų žemėlapį pagal tinklapio autorių metodiką. O tada tiesiog pasirinkite politiką tame pačiame tinklapyje ir pasauskite ant jo nuorodos – pamatysite žemėlapį, kuriame bus Jūsų ir pasirinkto politiko pažiūrų sutapimai ir skirtumai (skirtingomis spalvomis).

Yra nemažai politikų ir iš Klaipėdos.

 

Internetinė racionalaus balsavimo sistema – vedlys rinkėjams, iššūkis politikams 2008 08 25

Artėjant rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams, Lietuvoje startavo novatoriškas projektas, padedantis rinkėjams susirasti jiems artimiausią partiją ar politiką, o politikams – deklaruoti savo pažiūras ir taip tapti labiau matomiems rinkėjams.

Tai pirma ir vienintelė racionalaus balsavimo internete sistema „manobalsas.lt", kurią sukūrė pilietinė aktyvių visuomenės veikėjų, mokslininkų, IT, ekonomikos, politologijos profesionalų komanda.

Projekto svetainė pasiekiama internetiniu adresu www.manobalsas.lt.

Testo klausimynas apima aktualiausius, daug diskusijų visuomenėje sukėlusius ekonomikos, socialinės politikos, kultūros, valstybės valdymo ir kitų sričių klausimus. Atsakę į testo klausimus internetiniame puslapyje rinkėjai sužino, kokia partija ir koks politikas yra arčiausiai jų pažiūrų ir gali įvertinti, kuriose politikos srityse jų pažiūros labiausiai sutampa.

...

Užpildžiusiam testą svetainės lankytojui sistema automatiškai pateikia partijų ir politikų sąrašą pagal nuostatų atitikimo procentą. Rinkėjas taip pat gali matyti, kaip jo atsakymai sutampa su politiko atsakymais pagal atskiras temines sritis bei pasižiūrėti savo ir politiko nuostatų grafinį atvaizdavimą pagal politinių takoskyrų ašis...

Komentarų nėra: