2009-05-05

Estai suskubo į Europą ir dėl nekilnojamojo turto mokesčio

N.P.: o mes? Kartu su Rusija, Latvija ir Rumunija liksime paskutinėmis 3 Europos šalimis, kuriose tokio mokesčio nėra? Bet užtat pas mus yra Laisvosios rinkos institutas, kuris už monopolistų pinigus mums seka pasakas, kad jei toks mokestis atsiras, tai visi turtuoliai savo turtus išveš į užsienį.

Ai, tegu veža, kas dar neišvežė, menka bėda, nepražūsime ir be jų jachtų.

Estijoje gali būti įvestas nekilnojamojo turto mokestis

www.DELFI.lt 2009 gegužės mėn. 5d. 12:37

Siekiant užlopyti biudžeto skyles, nagrinėjamas pasiūlymas įvesti nekilnojamojo turto mokestį, konkrečiai – už vasarvietes ir kitą turtą, rašo delfi.ee.

Estijos banko Pinigų politikos skyriaus patarėjo Andreso Saarnito teigimu, vasarviečių ir kito nekilnojamojo turto mokestis būtų vienas būdas apmokestinti asmenis, turinčius vieną ar daugiau nekilnojamojo turto objektų, rašo laikraštis „Aripaev".

A. Saarnitas taip pat pabrėžė, kad įvedus vienodą nekilnojamojo turto mokestį, būtų sunkumų, nes Estijoje didžioji dalis nekilnojamojo turto savininkų ne pirko nekilnojamąjį turtą, o gavo jį po nuosavybės reformos.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Turto mokesčio neįveda todėl, kad tam nepritaria ne tik dešinieji seimūnai, bet ir visos kairiosios partijos, koalicijos partneriai, Prezidentė, Seimo pirmininkas, Konstitucijos teismo ir visi kiti teisėjai ir prokurorai, politologai, visos savivaldybės, bemaž visi žurnalistai, visi diplomatai, visi verslininkai, visi bankininkai ir ekonomikos ekspertai, visi stambieji žemvaldžiai, žemgrobiai, ežergrobiai, žodžiu, visa turto partija. Tegul nevaro demagogijos kairieji. Kodėl jie neįvedė tokio mokesčio, taip pat ir progresinių mokesčių, kai 8 metus iš eilės buvo valdžioje? Bet tuos mokesčius tikrai reikės įvesti, be reikalo Kubilius delsia ir bijo to galingo totalinio pasipriešinimo iš visų pakampių.