2009-05-22

Latvija žengė dar vieną žingsnį į Europą – įves nekilnojamojo turto mokestį

N.P.: O mes vis dar lūkuriuojame, klausydami saldžiabalsių Laisvosios rinkos dezinformacijų, kad niekur to nėra. Ir jei pas mus tą nekilnojamojo turto mokestį  įvesime, tai visi turtuoliai išbėgs į užsienius, o mes liksime našlaičiais ir visai nuskursime, nes vieni be oligarchų prapulsime.

2009 metais liksime vieniši su Rusija ir Rumunija, kurie neįsivedame tokio mokesčio.

Estai jau apsisprendė tai padaryti nuo kitų metų.

Latviai patys pasiryžo, ar juos prispaudė Tarptautinis valiutos fondas (TVF)?

Įdomu, kodėl čia minima Europos Komisija (EK), o ne TVF?

Latvijoje ketinama įvesti nekilnojamojo turto mokestį VE 2009-05-20

Nuo ateinančių metų Latvijoje greičiausiai bus įvestas nekilnojamojo turto mokestis, kurį turės mokėti butų ir namų savininkai, antradienį rašo Latvijos laikraštis "Neatkariga".

Taisykles, kurio reguliuos naujo mokesčio mokėjimą, šiuo metu rengia Latvijos finansų ir teisingumo ministerijos.

"Neatkariga" duomenimis, remiantis vienu iš taisyklių variantų, siūloma nustatyti neapmokestinamą plotą: butams - 40 kvadratinių metrų, o namams - 80 kvadratinių metrų.

Tuo tarpu Europos Komisija (EK) ragina įvesti dar vieną mokestį - pridėtinės vertės mokestį parduodant žemę statyboms.

Kol kas neaišku, kokio dydžio bus mokestis. Iki šiol mokestis už žemės sklypus sudarė 1 proc. nuo kadastrinės sklypo vertės. Taip pat neaišku, ar mokestis už skaičiuojamas nuo viso ploto ar nuo gyvenamosios jo dalies ir ar mokestis bus taikomas sodo nameliams.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Turto mokesčio neįveda todėl, kad tam nepritaria ne tik dešinieji seimūnai, bet ir visos kairiosios partijos, koalicijos partneriai, Prezidentė, Seimo pirmininkas, Konstitucijos teismo ir visi kiti teisėjai ir prokurorai, politologai, visos savivaldybės, bemaž visi žurnalistai, visi diplomatai, visi verslininkai, visi bankininkai ir ekonomikos ekspertai, visi stambieji žemvaldžiai, žemgrobiai, ežergrobiai, žodžiu, visa turto partija. Tegul nevaro demagogijos kairieji. Kodėl jie neįvedė tokio mokesčio, taip pat ir progresinių mokesčių, kai 8 metus iš eilės buvo valdžioje? Bet tuos mokesčius tikrai reikės įvesti, be reikalo Kubilius delsia ir bijo to galingo totalinio pasipriešinimo iš visų pakampių.