2009-05-06

Klaipėdos mero vengimas atsiskaityti už savo darbus aptartas Seime

Klaipėdos m. meras R.Taraškevičius

LR Seimo narys Evaldas Jurkevičius gegužės 6-osios Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje išreiškė susirūpinimą dėl neteisėtų Klaipėdos miesto mero Rimanto Taraškevičiaus veiksmų. Politiką stebina vietos žiniasklaidoje publikuoti faktai, jog uostamiesčio meras nepaiso nei įstatymų, nei LR Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje raginimų pateikti savo veiklos ataskaitą.
Pagal įstatymus Klaipėdos miesto galva metinę ataskaitą turėjo paskelbti iki š.m. balandžio 1-osios, tačiau ji neparengta net po Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje paraginimo tai padaryti iki š.m. gegužės 1-osios. Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys E. Jurkevičius įsitikinęs, jog toks Klaipėdos miesto mero elgesys gali būti vertinamas ne tik, kaip nusižengimas įstatymų nuostatoms, bet ir kaip savivaldžiavimas – miesto galva už savo darbus nesijaučia atsakingas nei kolegoms Savivaldybėje, nei jį rinkusiems gyventojams. Todėl natūraliai kyla klausimas, kam dirba meras - sau ar gyventojams?
Beje, Seimo narys pastebi, jog mero nenoras atsiskaityti už savo veiklą, matyt, yra „užkrečiamas“. „Savo ataskaitų visuomenei nepateikė ir dauguma Klaipėdos miesto tarybos narių. Jeigu tu visus metus sąžiningai dirbai bendruomenės labui, neturėtų būti sunku išvardinti savo darbus, kas kita, jeigu laiką leidai veltui... Dar didesnę nuostabą kelia viešai reiškiamas vietos politikų nepasitenkinimas prievole atsiskaityti visuomenei“,- sako Evaldas Jurkevičius.
Jo nuomone, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui būtų tikslinga atidžiau pasidomėti, kaip miestų ir rajonų tarybų nariai, o ypač jų vadovai vykdo pareigą informuoti rinkėjus apie savo veiklą.

Komentarų nėra: