2009-11-21

I.Degutienė atsiprašė už Seimo narių netinkamai naudotas parlamentines išlaidas

Karikatūroje – ‚Sunki ta seimo narių ‚duona', oi sunki' – Ryto Daukanto karikatūrų blogas www.daukantas.com, skelbiama autoriaus sutikimu.

N.P.: malonu, kad atsiprašė, nes atsiprašymai dėl klaidų yra labai retas žvirblis tarp arogancijos erelių  Lietuvos politikoje:

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/lietuva/i-degutiene-atsiprase-uz-seimo-nariu-netinkamai-naudotas-parlamentines-islaidas-249205

Seimo pirmininkė, konservatorė Irena Degutienė atsiprašė žmonių dėl Seimo narių netinkamai naudotų parlamentinių išlaidų.

"Dabar aš visų Seimo narių vardu norėčiau atsiprašyti žmonių už tas klaidas, kurias mes padarėme, už tai, kad mes įskaudinome galbūt žmones su savo ne visai tinkamu elgesiu Seime", - trečiadienį Žinių radijo laidoje "Pozicija" sakė Seimo pirmininkė.

Parlamentarės nuomone, netinkamai parlamentines lėšas naudoję Seimo nariai patys turėtų atsiprašyti visuomenės.

I.Degutienė pripažino, kad institucijos Seime netinkamai žiūrėjo į šią problemą.

"Iš tiesų mes esame sugriežtinę tvarką, jeigu tos (parlamentinės - BNS) lėšos panaudotos netinkamai. Finansų departamentas, sakyčiau, irgi aplaidžiai žiūrėjo priimdamas čekius, kur visai pagal aprašą nepriklauso išmokėti tuos pinigus, toliau Etikos ir procedūrų komisija (EPK)... Valdyba griežtai nusprendė, po to kai EPK kartu su Finansų departamentu Seimui išnagrinėjo neteisėtą lėšų panaudojimą, kad reikės išskaičiuoti iš Seimo nario algos tas lėšas", - sakė Seimo pirmininkė.

Jos nuomone, šiuo metu Seime yra 5-10 parlamentarų, kurių veiksmus, anot I.Degutienės, sunku suvokti.

"Aš tikrai nenorėčiau sakyti, kad visi 141 Seimo narys yra nesąžiningi, nedori, nepadorūs ir nekuklūs, bet yra kokie 5-10 žmonių, kurie iš tikrųjų kartais net negali suvokti, kodėl pasielgia vienaip ar kitaip. Per tai bendras Seimo vaizdas yra toks nepriimtinas", - Seimo darbą komentavo I.Degutiene.

1 komentaras:

Zmonijos valytojas nuo meshlo rašė...

Unter raus!
Das untermenschen raus!
Litauen raus!
Das untermenschen raus!