2009-11-10

Nesustabdomas Seimo nario potraukis savavalei statybai

Nuotraukose: Lydekos palėpės Žemaitijos g.9-6a,Vilniuje projektas, kuriame numatyti 2 stoglangiai, o natūroje įrengtas papildomas - savavališkas trečiasis stoglangis.

N.P.: Kiek butų, tiek savavališkai pastatytų stoglangių? Nežinau net ką čia komentuoti:

Savavališkas stoglangis dar viename Lydekos bute

Alfa.lt 2009-11-10 11:30

Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorė Diana Varnaitė kreipėsi į Vilniaus apskrities viršininko administraciją prašydama informuoti, kada atsirado savavališkai įrengtas stoglangis Seimo nariui Arminui Lydekai priklausančiame bute Žemaitijos g. 9-6A, Vilniuje. Kilo įtarimų, kad pripažįstant minėtą butą tinkamu naudoti šiam tikslui sudaryta komisija tyčia nepastebėjo stoglangio, kuris nebuvo numatytas suderintame projekte.

Departamento direktorė prašo papildomai informuoti ar dėl šios aplinkybės Vilniaus apskrities viršininko administracija pradėjo kompetentingų padalinių bei tarnautojų veiklos patikrinimą. Taip pat prašoma pranešti, kokių veiksmų imamasi siekiant pašalinti galimos savavališkos statybos padarinius.

Nors minėtas pastatas nėra įrašytas į Kultūros vertybių registrą, tačiau jis patenka į nekilnojamosios kultūros vertybės, Vilniaus senamiesčio, teritoriją, todėl šioje teritorijoje vykdomi bet kokie statybos ar rekonstrukcijos darbai yra griežtai reglamentuojami.

Prieš kelis mėnesius kitame Seimo nariui A. Lydekai priklausančiame bute Žydų 4A, Vilniuje, buvo taip pat nustatyti pažeidimai, dėl kurių Vilniaus apskrities viršininko administracija kreipėsi į teismą.

Komentarų nėra: