2009-11-04

Vietoj taupymo - prabangių tarnybinių mašinų su vairuotojais paradas

Nuotraukoje - prie ministerijos išsiteko tik nedidelė dalis prabangių mašinų – įdomu, ar Audi A8 su nr. LSA 001 kartais nėra tik Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) direktorės Romos Žakaitienės automobilis?

N.P.: Vakar (2009 11 03 d.. 15.00 val.) Ūkio ministerijos posėdžių salėje (Gedimino pr. 38 / Vasario 16-osios g. 2, Vilniuje) vyko Lietuvos savivaldybių asociacijos posėdis, kuriame dalyvavo dauguma savivaldybių vadovų.

Vakar paskambino mano pažįstamas vilnietis ir pasakė, kad gailisi nepasiėmęs su savimi fotoaparato, nes dar nėra matęs tiek daug ir tokių prabangių automobilių su vairuotojais vienoje vietoje (aplink ministeriją esančiose gatvėse).

Esu Klaipėdoje, todėl negalėjau to vaizdo nufotografuoti. Ačiū Dievui, atsirado kas tai padarė (žr. straipsnį apačioje).

Ar merai, jų pavaduotojai ir administracijų direktoriai negalėtų Skandinavijos ministrų pavyzdžiu per sunkmetį važinėti patys, be vairuotojų ir ne su tokiais prabangiais, benziną ryjančiais automobiliais?

Iš žemiau pateikiamų merų komentarų matau, kad niekaip negalėtų. Pacituosiu, gal ir netiksliai, iš tarybinių laikų multiplikacinio filmo: „Ir nėra pasaulyje jėgos, kuri nugalėtų lietuvaičių, esančių valdžioje, turto ir prabangos troškimą".

O aukščiausi vadovai tyli, neragina taupyti, nebaudžai švaistūnų, nesugėdina valdiškų išlaidautojų. Tyli dėl kanceliarinių vokelių savivaldybių tarybų nariams, tyli dėl valdiškų automobilių naudojimo asmeninėm reikmėm ir t.t.

Skandinavijoje ir kitoje Vakarų Europoje prieš 50 metų netylėjo nei vadai, nei eiliniai, todėl ten valdžioje, viešuose reikaluose ir viešų finansų tvarkyme yra stabdžiai, saiko ir padorumo:

Prie ministerijos - prabangių tarnybinių mašinų paradas

Šarūnas Černiauskas Diena.lt 2009-11-03, 16:49

Automobilių galerija – čia  - http://klaipeda.diena.lt/naujienos/lietuva/prie-ministerijos-prabangiu-tarnybiniu-masinu-paradas-246309/puslapis1

Ūkio ministerijoje susirinkę Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) atstovai, regis, nesusimąstė apie taupymą. Miestų ir rajonų merai į Vilnių atvažiavo prabangiomis tarnybinėmis mašinomis.

Prabangios „Audi", „Škoda", „Citroen", „Wolkswagen" ir kitų markių mašinos išsirikiavo priešais paradinį Ūkio ministerijos įėjimą. Vairuotojams aiškiai buvo paliepta laukti grįžtančių vadų: į vietą atvykę portalo žurnalistai rado savivaldybių vairuotojus klusniai sėdinčius automobiliuose. Kad būtų šilčiau, daugelis laikė užvestus mašinų variklius. Vien priešais ministerijos pastatą išrikiuota apie 10 brangių mašinų, o neišsitekusios ministerijos aikštelėje, anot liudininkų, pastatytos aplinkinėse gatvelėse.

LSA tarybos posėdyje dalyvavo apie 50 aukštų savivaldybių vadovų: merai, administracijų direktoriai ir t.t. LSA prezidentas, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, portalui patvirtino, kad dauguma jų į sostinę atkeliavo su tarnybinėmis mašinomis ir vairuotojais.

Paklaustas, ar nebūtų galima šiek tiek pasispausti ir galbūt naudoti pigesnes, mažiau benzino ryjančias mašinas ar apsieiti be vairuotojų paslaugų, LSA vadovas ėmė piktintis. „O tai kas čia dabar tokio? Palaukit, klausykit! Šiandien svarstėme ateinančių metų biudžetą. Biudžetą, kuriame bandome 150 milijonų savivaldybėms atkovoti, ir jūs klausiate dėl benzino? Taip, važinėjame į asociacijos posėdžius, tai yra mūsų darbas. Tai jūs ir organizuokitės, brangusis, pėsčiomis vaikščioti. O mes dirbame darbą ir atstovaujame žmones", - prieš numesdamas telefono ragelį išbėrė R.Malinauskas, pats į posėdį atvažiavęs prabangia tarnybine mašina su vairuotoju.

Komentarų nėra: