2013-09-06

Ar veikia įstatymo reikalvimas turėti nepriekaištingą reputaciją ginklo turėtojui?


N.P.: ar viskas gerai su logika? Iš pradžių sužinome kad šaudęs vyriškis teistas:

"Pasak pareigūnų, ir D. S. ir jo užpuolikai Lietuvos bei užsienio policijai žinomi, anksčiau teisti, tarpusavyje pažįstami. Nukentėjusysis D. S. ir vienas iš užpuolikų J. B. 2012 m. Suomijoje atliko laisvės atėmimo bausmę už juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą. Pagrobti aukso dirbiniai nerasti. Neatmetama versija, kad ginkluotas konfliktas Prienų rajone įsiplieskė, siekiant pasidalinti grobį.
N.P.: po to mums pranešama, kad neteistas:
"Policijos turimais duomenimis, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas D. S 2009-ųjų birželio 29 d. išdavė leidimą laikyti (nešiotis) ginklus, atlikę visus nustatytus patikrinimus. Leidimas galioja iki 2014-ųjų birželio 29 d.
2009 metais atliekant patikrinimus buvo nustatyta, kad asmuo neteistas, administracine tvarka nebaustas, policijos operatyvinėje įskaitoje neįrašytas. Asmuo pateikė gydytojų komisijos pažymą, kad neserga ligomis ir neturi fizinių trukumų trukdančių elgtis su ginklais, taip pat, kad nėra įrašytas į įskaitą dėl narkomanijos ir neserga psichinėmis ligomis. Asmuo nustatyta tvarka išlaikė egzaminą dėl ginklo panaudojimo savigynai, todėl atitiko nepriekaištingos reputacijos statusą.
N.P.: per TV policijos genealinio komisaro pavaduotojas Požėla praneša, kad ginklus gali turėti tik nepriekištingos reputacijos asmenys. A tisngai suprantu, kad pagal LT policijos praktiką, jei gavai lidimą ginklui iki nusikaltimo, tai gali ginklą neva teisėtai turėti ir po nusikaltimo?
http://www.delfi.lt/news/daily/crime/policijos-versija-nusikalteliu-susisaudymas-prienu-r-kilo-del-suomijoje-pagrobto-ir-nepasidalyto-aukso.d?id=62256235


Deily Vytada Gerb.Nagli,..tai gal priimkite visas seimas griezta pataisa istatyme-Del ginklu laikymo taisykliu...
Naglis Puteikis To Deily - ar gali būti dar griežtesnė nuostata, nei reikalvimas turėti nepriekaištingą reputaciją? manau, kad yra kažkokie šios nuostatos apėjimo būdai, ką matome šiame atvejyje bei Biržų jaunuolio nušovime. Aiškinsiuos.

1 komentaras:

Rimgailė rašė...

Tiek nepriekaištinga reputacija, tiek seifas ginklams yra būtinas norinties įsigyti ginklą.