2013-09-19

Prezidentė aršiai stojo ginti VSD pareigūnus, kurie klastojo dokumentus ir šmeižė V.Giržadą ir V.Gailių

Kai FNTT vadovų atleidimą nagrinėjome praeitos kadencijos Seimo Antikorupcijos komisijoje, pats savo akimis mačiau, kaip melavo VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Vaišnoras, ant melo ribos laviravo generalinės prokuratūros vadovai, VSD vadas G.Grina. Gal todėl Prezidentė dabar atvirai stoja ginti VSD pareigūnus, kurie klastojo dokumentus ir šmeižė V.Giržadą ir V.Gailių. Maža to, ji iš esmės ragina nevykdyti teismo sprendimo - spaudžia V.Giržadą išeiti iš darbo. Prezidentė dezinformuoja visuomenę, teigdama, kad V.Giržadas grąžintas į darbą tik dėl procedūrinių pažeidimų. Tai netiesa, nes teismas V.Giržadą atstatė į darbą nurodydami, kad VISI VRM veiksmai buvo neteisėti: nėra jokių V.Giržado kaltės įrodymų.

Tai kas ką valdo: ar VSD valdo Prezidentę, ar Prezidentė nurodė VSD darbuotojams atleisti V.Giržadą ir V.Gailių? Kas ir kaip valdo valstybę? Kodėl mes nesupažindinami su tiesa? Kur demokratinės valstybės politikų, ypač Prezidentės skaidrumas? Kodėl ir už ką neteisėtais veiksmais buvo išvyti iš darbo V.Gailius ir V.Giržadas? Kokius šešėlinės ekonomikos tyrimus norėjo sustabdyti VSD nomenklatūros, kai kurių advokatų, bei prezidentūros grietinėlės susivienijimas?

Kokius mafijozius, besipelnančius iš kontrabandos, ar PVM griovimo jie norėjo apginti nuo tuometinių FNTT vadovų V.Gailiaus ir V.Giržado?: D.Grybauskaitė: „Visada sakiau, kad visų teisėsaugos institucijų vadovai turi būti nepriekaištingos reputacijos. Ir po to, kai du melo detektoriai dviejose institucijose parodė neigiamą rezultatą vienam iš FNTT vadovų, manau, kad moraliai tas vadovas turėjo pats atsistatydinti. Teismas nusprendė, kad gali (eiti pareigas – DELFI), o moralinės ir kitos priežastys išlieka", - sakė D. Grybauskaitė, pridurdama, kad „šešėlis dėl reputacijos" išlieka tiek V. Giržadui, tiek V. Gailiui."

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/d-grybauskaite-v-girzadas-pats-turejo-pasitraukti-is-fntt.d?id=62352909#ixzz2fKSTxTPg

Komentarų nėra: