2013-09-23

Planinis teisėsaugos pašlovinimas visuomeniniam transliuotojui svarbesnis už deginamos mergaitės pagalbos šauksmą

Nuo mergaitės sudeginimo paviešinimo momento visos žiniasklaidos priemonės stengėsi kuo greičiau suteikti visuomenei kuo daugiau informacijos ir nedelsdamos pradėjo žurnalistinius turimus, skirdamos kuo daugiau žurnalistų, kurie siekė iš valdžios, Omnitelio, bei Bitės ištraukti kuo daugiau atsakymų į nepatogius klausimus. Tik vienintelė LRT to nedarė, vakar apsiribojo kitų žiniasklaidos priemonių kelių neutralių pranešimų perspausdinimu. Ir šiandien LRT tą patį daro, pati jokių tyrimų neatlieka, neskelbia nepatogių klausimų valdžiai, kad ginkdie nesutrukdytų jos olimpinės ramybės:
Visuomeninam transliuotojui - Lietuvos radijui ir televizijai (LRT) šį savaitgalį svarbiausia pasirodė Razlivo ežero, Lenino, patyčių iš N.Venckienės, bei ta proga eilinių panegirikų LT teisėsaugai tema: tam geriausioje visuomeninio transliuotojo tinklapio vietoje skirta Joanos Lapėnienės apžvalga, kuri kaip sovietiniais laikais kompartijos laikraštyje spausdinamas oficiozinis vedamasis-pagrindinis straipsnis bandomas išplatinti visuose portaluose. Vis dėlto privatūs žinių portalai atsispyrė valdžios mėginimui eilinį kartą spausdinti pagyras LT teisėsaugai ir pagrindinį dėmesį skyrė Dembavoje banditų sudegintai nepilnametei mergaitei.
Toks LRT elgesys - tyčia nepastebėti valdžios atsakomybės nepilnametės nužudyme, o vietoje to girti teisėsaugą ir tyčiotis iš visuomenės, sukrečia LT pseudoelito cinizmu, nes mano galva tūkstančius kartu yra svarbesnė daug kartų teistų sadistų išprievartautos ir sudegintos merginos, kuri po išprievartavimo banditų automobilio bagažinėje vežama deginti triskart skambino Bendrojo pagalbos centro tel. 112, bet pagalbos negavo ir žuvo. Nes pseudoelitas eilinį kartą išvogė ES pinigus, o projektą, kurio tikslas - nustatyti skambinančio vietą nepriklausomai nuo to, ar įdėta sim kortelė, ar ne, sužlugdė iššvaistydami 790 mln.Lt.
Visuomeninei TV nepasirodė įdomu, kas ir kodėl sužlugdė tą projektą, kaip VRM, Priešgaisrinės apsaugos departamento, kuris yra BPC steigėjas ir kiti valdininkai bei politikai sugebėjo apgauti Europos komisiją, kuri reikalavo skambinančio vietos nustatymo be sim kortelės.
Visuomeninei TV neįdomu, kodėl merginos paieškai nepanaudoti Garliavos šturmo metu naudoti sraigtasparniai, kodėl Omnitelis ir Bitė, skirtingai, nei Tele2, neperduoda skambinančio telefono su IMEI kodu buvimo vietos, dėl ko ir žuvo mergina. Kiek Bitės ir Omnitelio akcininkai pasididino pelną sutaupydami dėl tokių duomenų neteikimo ir kur jie tą pelną panaudojo? Kur už 112 telefono įdiegimo sistemą gautus 790 mln.Lt (VRM ministras D.Barakauskis sakė, kad tam "įsisavinta" 200 mln.eurų) nukišo atsakingi VRM, PAGD ir BPC vadovai?
Visuomeninė TV nematė reikalo nagrinėti šių gyvybiškai visiems piliečiams svarbių klausimų, nes jiems svarbu buvo eilinį kartą pašlovinti jų manymu idealią LT teisėsaugą, kuri, dangstydama ES lėšų grobstymą, tiesiogiai prisideda prie žmonių žūčių nuo daug kartų teistų nusikaltėlių rankų:
Joana Lapėnienė, LRT televizijos laida „Savaitė“, LRT.lt:
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/prokurore-neigia-vencku-kalbas-kad-sie-negauna-saukimo-apklausai.d?id=62411783
http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/lietuvos-naujienos/prokurore-neigia-vencku-kalbas-kad-sie-negauna-saukimo-apklausai-1059184/
http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/25793/prokurore_neigia_vencku_kalbas_kad_sie_negauna_saukimo_apklausai_

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Kažko nesupratau. Ar šiandien seime lasvadienis, o gal laikraščių skaitymo diena?