2013-09-19

Seimas atstatė algas establishmentui, nomenklatūrai-pseudoelitui, o eilinius ir varguolius - pamiršo


N.P.: šiandien Seimas atstatė algas establishmentui, nomenklatūrai-pseudoelitui, o varguolius - pamiršo. Neva vykdo Konstitucinio Teismo sprendimą, kuriuo atstatytos algos ir KT teisėjams  (niekas negali būti teisėju savo byloje ? ).
O juk galėjo atstatyti tik KT teisėjams, o dėl visų kitų priimti naujus įstatymus, mažinančius turtinę diferenciaciją. Bet Seimas nuėjo lengvesniu - establishmento globos keliu. Gėda.
O eiliniai darbuotojai, pareigūnai, kultūrininkai , policininkai - bėdžiai, suvargėliai - užmiršti. Ssocialinė atskirtis toliau didėja, didėja skirtumai tarp mažai ir labai daug uždirbančių.
Todėl remiu ir solidarizuojuosi su viena iš bėdžių grupių - kultūros darbuotojais:

Šalies kultūros darbuotojai netekę vilčių sulaukti didesnių atlyginimų vykdo visuotinę akciją „Neužmirštuolės“
Nors visi šalies aukščiausi politikai ir valdžios atstovai tikina, kad kultūra yra prioritetinė šalies sritis, tačiau vis nesiryžta vykdyti savo įsipareigojimų ir pažadų bent iš dalies sutvarkyti kultūros darbuotojų atlyginimus. Šiandien šalies kultūros ir meno kūrėjai, iš kurių dauguma tegauna vos minimalų atlygį, negaudami jokių konkrečių atsakymų iš politikų paskelbė visuotinę akciją „Neužmirštuolės“ kurios metu visiems atsakingiems už šią žeminančią situaciją teikiamas atvirukas su neužmirštuolių puokšte ir aukščiausių šalies vadovų išsakytomis mintimis. Akcija tikimasi priminti jiems, kad atėjo laikas kai žodžiai negali skirtis nuo darbų.
Tai tik pirmieji žingsniai, kurių numatoma imtis norint eilinį kartą atkreipti valdžios dėmesį į vieną skaudžiausių nūdienos problemų.

Gerbiamieji kolegos,
Kultūros darbuotojų asociacijos kvietė konstruktyviam dialogui ir inicijavo ne vieną veiksmą dėl atlyginimų kėlimo kultūros darbuotojams.
Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko 2013-06-10 potvarkiu Nr. 200 buvo sudaryta tarpžinybinė darbo grupė, kuriai vadovavo kultūros ministras. Darbo grupė 2013-07-17 pateikė konkrečius siūlymus, kurie nežemintų kultūros darbuotojų ir atlieptų Lietuvos valstybės situaciją. Tačiau, kokie sprendimai bus priimti toliau, kol kas nežinome.
Spalio mėn. LR Seime planuojama konferencija „Lietuvos kultūros politika: įžvalgos ir lūkesčiai“, kurioje dar kartą kelsime kultūros darbuorojų atplyginimų problemą.
Šiandien, LBD Taryba kviečia kartu su kultūros centrų, muziejų darbuotojais dalyvauti akcijoje NEUŽMIRŠTUOLĖ.
Kolegių iš Panevežio apskrities G. Petkevičaitės - Bitės bibliotekos sukurtą atviruką atsispausdinkite ir siųskite paštu visiems, kurie priima sprendimus dėl mūsų atlyginimų:
LR Vyriausybei
LR Seimo nariams
LR Kultūros ministrui

Kviečiame aktyviai dalyvauti ir dar kartą priminti, kad atėjo laikas tęsėti pažadus.
LBD Tarybos pirmininkė Alina Jaskūnienė



Seimas padidino algą establishmentui,o eilinius pamiršo:neva vykdė KT teisėjų,kurie prisiteisė algą ir sau,sprendimą: http://tiny.lt/zsws38e

Komentarų nėra: