2013-09-21

Kauno policijoje jau antrą kartą skandalingai pažeidžiant įstatymus nepilnamečiai apklausiami nedalyvaujant tėvams ir Vaiko teisių apsaugos specialistams.

N.P.: Pirmą kartą tai padaryta pernai apklausinėjant nepilnamečius, kurie kreida piešė žodį TIE-SOS ant Nemuno krantinės Kaune. Tąsyk policijos vadovybė įstatymus pažeidusius pavaldinius išsuko, todėl tokai praktika pradeda plisti kaip vėžys:

"Gabija buvo apklausiama Kauno klinikų Psichiatrijos klinikoje, motinai laukiant už palatos durų, nes dukra prie jos nenorėjo pasakoti visų išgyvenimų. "Apklausa atlikta akivaizdžiai pažeidžiant reikalavimus, – aiškino M.Žičkutė. – Apklausiant nepilnametį privalo dalyvauti jo tėvai arba globėjai, o šiems negalint – Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistas. O šiuo atveju pareigūnai be psichologo ar socialinio darbuotojo pagalbos mergaitę kamantinėjo apie jai labai skaudžius dalykus. Ji ne tik nesulaukė užuojautos, bet buvo spaudžiama, gąsdinama.

Lietuvos "Carito" darbuotojai teigia bylos numarinti neleisiantys. Šiuo metu ieškomas teisininkas, kuris padėtų atstovauti Gabijos ir jos šeimos interesams.

Vietoj pagalbos paauglės mamai buvo skirta nuobauda už vaiko nepriežiūrą.

Dėl pareigūnų veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Plačiau apie šią sukrečiamą istoriją skaitykite trečiadienio, rugsėjo 18 d., dienraščio "Kauno diena" numeryje.

Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/nusikaltimai-ir-nelaimes/paaugles-pagalbos-sauksmo-neisgirdo-isprievartauta-16-mete-pati-liko-kalta-414183

Komentarų nėra: