2013-09-26

Už skambinančio telefonu 112 vietos nenustatymą mokame didžiulius pinigus, dezinformuojame gyventojus ir apgavome ES

N.P.: generalinei prokuratūrai turėtų užtekti šios informacijos, kad EK-ą apgavusiems pareigūnams būtų iškeltos bylos: 
"Dėl numerio 112 sistemos nepakankamo funkcionalumo EK dar 2006 m. pradėjo bylą prieš Lietuvą. 2009 m. rugsėjį byla nutraukta. Pasirodo, Lietuva nuo sankcijų bėgo pranešdama Briuseliui, kad skambinančiojo vietos nustatymo funkcija veikia visuose tinkluose, įskaitant ir atvejus, kai įrenginyje neveikia SIM kortelė." 
"Lietuva yra užtikrinusi, kad ši funkcija įdiegta fiksuotame ir mobiliuose tinkluose. Taip pat, kad nustatyti vietą įmanoma, kai telefonas be SIM kortelės“, -DELFI teigia EK atstovybės Lietuvoje atstovas Giedrius Sudikas" 
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/lietuva-apmove-briuseli-informuodama-apie-bpc-sistema.d?id=62487873
N.P.: Valstybė mokėjo visiems 3 operatoriams, bet tik vienas iš jų tą paslaugą teikė. Todėl Bitė klaidina, neva su jų kortelėmis visur ir visais atvejais saugu. Maža to, Bitei ir Omniteliui valstybė mokėjo 2,5 karto daugiau nei gaudavo Tele2, t.y.po 260 000 Lt kasmet 4 metus už skambinančio 112 buvimo vietos nustatymą, tačiau Tele2 vietą visada nuststydavo, o kitos dvi bendrovės -ne: 
"Bitė Lietuva" tikina, kad įgyvendino tokį sprendimą, kurio iš bendrovės tuo metu reikalavo valstybės institucijos. „Esame gavę kompensacijas už patirtas išlaidas tik už tą įrangą, kurią buvome prašomi įdiegti ir įdiegėme, t.y. skirtą vietos nustatymui su SIM kortele“.
N.P.: tuo tarpu Tele2 už 107000 Lt rodydavo vietą visais atvejais ir su ir be sim kortelės, kaip ir parašyta ES direktyvoje ir LT Elektroninių ryšių įstatyme. 

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Oho-ho-ho
"„Bitė“ ketina paduoti į teismą politikus, teigusius, esą operatoriai vagia ir plauna pinigus iš valstybės. Konkrečių politikų pavardžių jis neįvardijo."

http://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/verslas/bite-sirsta-tele2-apkaltino-dembavos-tragedija-isnaudojus-viesiesiems-rysiams-o-liezuvio-nelaikancius-politikus-temps-i-teisma-649-372679#ixzz2g78gIdEW