2013-09-26

V.Gailių pseudoelitas bando pagąsdinti demonstratyviu sekimu, kurį vykdo VSD priedangos firmos, apsimetančios komercinėmis

N.P.: saugumiečiai yra pristeigę priedangos firmų, kurios imituoja komercinę veiklą, bet iš tikrųjų tos firmos finansuojamos iš operatyvinių VSD lėšų. Tos firmos ir naudojamos sekimui be teismo sankcijos ir kitiems antiįstatyminiams dalykams. Jei koks patyręs operatyvininkas tokį seklį pagaus, tai VSD pasakys, kad jie "ne prie ko".
Panašų dalyką - demonstratyvų sekimą ir pan.ir man VSD taikė 2004 m., kai dirbau valstybės kontroliuojamos AB "Klaipėdos laivų remonto" direktoriumi, nes rašiau visiems skundus, kad Turto fondas nori 5 kartus pigiau, nei įmonės turto vertė, ją prichvatizuoti. Turto fondas grasino, kad jei nenustosiu rašyti ir savo noru neišeisiu iš darbo, tai pamatysiu, kas man bus. Nepaklusau, tada užsiundė demonstratyvų sekimą, o VSD pažymą sukurpė, kad noriu įmonę parduoti Rusijos GRU kontroliuojamiems verslininkams (visiški blėnys) ir taip trukdau perduoti įmonę tautinei patriotiškai versluomenei, kuriai būtina parduoti už mažesnę kainą, nes jei pardavinėsim už rinkos, tai nupirks Rusija. Kai mane išmetė iš tų direktorių, paaiškėjo, kad patriotinis kapitalas - tai "Achemos grupė". Spėju, kad ji ir naudojo Turto fondą ir saugumiečius kaip įrankius didesniam pelnui gauti.
Demonstratyvus sekimas - akivaizdus Lietuvą valdančio pseudoelito bandymas naudojant VSD priedangos firmas išgąsdinti principingąjį Vitalijų Gailių:
"V.Gailius „Laisvajai bangai“ sakė, kad parodomasis sekimas, – kada asmeniui leidžiama suprasti, kad jis sekamas, – gali būti atliekamas ir verslo struktūrų užsakymu: „Man yra žinoma apie tai, kad Vilniuje, Klaipėdoje yra pareigūnų, kurie laisvalaikiu už pinigus, už piniginius vienetus nemažus tą funkciją teikia, tą paslaugą teikia įvairiems atstovams“.

Komentarų nėra: