2009-06-18

Anglija toliau valosi nuo nesąžiningų politikų

N.P.: O kad taip pas mus būtų. Deja. Maža to, štai Vilniaus tarybos nariai bendru visų partijų sutarimu nori pasididinti neatsiskaitytiną priedą prie tarybos narių algų taip vadinamoms išmokas neva kanceliarinėms išlaidoms. Susidaro įspūdis, kad TS-LKD nori pasidaryti kolektyvinį charakirį, nes visa civilizuota Europa elgiasi priešingai - atsisako tokių neskaidrumų. Net mūsų Seimas surado savyje jėgų padarytinas neva išlaidas kanceliarinėms reikmėms atsiskaitytinas.

O čia sostinės politikai žada gėdingai apigėdinti. Ima pavyzdį iš Klaipėdos m. tarybos nario liberalų sąjūdžio frakcijos miesto taryboje vadovo Rolando Bražinsko, kuris už šiuos vokelius perkasi kaklaraiščius. Ir nors kuolą ant galvos tašyk.

Vadinasi teks tašyti. Einu pirkt didesnio kūjo šiam darbui atlikti.

Pasitraukė dar viena Didžiosios Britanijos ministrė

Iš G.Browno vyriausybės pasitraukė beveik tuzinas ministrų.

Didžiosios Britanijos parlamentarų išlaidų skandalo auka trečiadienį tapo dar vienas vyriausybės narys - atsistatydino jaunesnioji finansų ministrė Kitty Ussher.

Ji tvirtino, kad išlaidomis nepiktnaudžiavo, bet nenori sukelti jokių keblumų ministrui pirmininkui Gordonui Brownui ar jo vyriausybei.

Laikraštis „The Daily Telegraph", kuris pastarosiomis savaitėmis paviešino skandalingus faktus apie parlamentarų išlaidavimą, trečiadienį paskelbė įtarimus, kad K.Ussher išvengė mokesčių už savo apygardoje parduotą namą.

„Nepadariau nieko bloga", - tvirtina politikė savo atsistatydinimo rašte G.Brownui ir priduria, jog prieš kurį laiką nusprendė pasitraukti iš politikos, kad galėtų daugiau laiko skirti savo vaikams.

Vis dėlto jos pasitraukimas yra naujas smūgis G.Brownui, kuris siekia vėl įtvirtinti savo pozicijas po 11 vyriausybės narių atsistatydinimo, istorinio pralaimėjimo Europos Parlamento ir vietos valdžios rinkimuose ir numanomų bandymų jį nuversti.

Po „The Daily Telegraph" pranešimų pastarosiomis savaitėmis atsistatydino virtinė parlamentarų iš visų partijų.

K.Ussher atsistatydinimą tikriausiai išprovokavo šio laikraščio įtarimai, jog ji namą savo apygardoje deklaravo kaip antruosius namus, bet 2007-aisiais jį parduodama perdeklaravo kaip pagrindinius namus, kad išvengtų mokesčių už jo pardavimą.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

sunku,ka ir pridurti,taciau neseniai teko kalbetis su gan aukstas pareigas uzimanciu asmeniu,kuris teige,kad lietuva dar jauna valstybe,todel joje ir vyksta tokie negrazus reiskiniai,taciau palyginus su kai kuriomis valstybemis mes turime begales pavyzdziu,kuriu net atradineti nereikia tik persinesi i savos valstybes istatymus ir jau turi galimybe valdyti korupcija ar savivaliaujancius, vadinamuosius valdininkus.......
taigi yra begales svertu norint pazaboti tikraja korupcija ir valdininku savivalda savivaliaujant...,o ne ironizuojanciai sypsotis tv. ekrane teigiant jog to padaryti neimanoma,tai padaryti nera sunku jei nevaidini,o dirbi ir darai...,
o apie tai labai graziai pasisako ZEBUNISA
..Kol is gudruolio isminties
Naudos nieks nepatirs,
Tolei gudruolis ir kvailys
Mazai kuo tesiskirs..
...mano manymu tai begalo taikliai pasakyta..

Naglis Puteikis rašė...

nėra jokių problemų persinešti gerus kitų valstybių pavyzdžius, išskyrus norą pernešti tuos pavyzdžius. štai jo kaip tik ir 20 metų Lietuvoj ir trūksta.