2009-06-16

Kodėl nekliūva rankinė už 1092 litus?

Visi TS-LKD politikai, gaunantys papildomų išmokų, turi jų ataskaitas kartu su čekių kopijomis skelbti internete

Visi pastebėjo dviejų ministrų pirkinius R. Dagio ir R. Vilkaičio Už dyką - ir kostiumas ir tualetinis popierius (Lrytas 090610), Už valdiškus pinigus R.Vilkaičiui – kostiumas, R.Dagiui – ir tualetinis popierius (delfi.lt).

Iš jam skiriamų reprezentacinių lėšų ministras R.Vilkaitis nusipirko kostiumą, marškinius ir batus. Šie pirkiniai mokesčių mokėtojams atsiėjo 1073 litus.

Dokumentai rodo, kad vienoje Grigiškių parduotuvėje R.Dagys įsigijo įvairių kanceliarinių prekių net už 5316 litų. Buvo pirktas plunksnakotis, kainavęs 70 litų, brangaus spalvoto ir netgi tualetinio popieriaus.

Taip pat 1092 litų Socialinės apsaugos ministras išleido vyriškai odinei rankinei.

Kažkodėl visi akcentuoja kostiumą, ar tualetinį popierių, bet tualetinis popierius tikrai naudojamas biure. O štai už kultūros ministro kostiumo komplektą (tikrai labai pigus komplektas) brangesnė rankinė kažkodėl niekam nekliūna.

Juk ji nenaudojama biure, vadinasi negali būti kanceliarinėmis išlaidomis.

Todėl mano galva R.Dagys turi šiuos pinigus grąžinti į biudžetą.

O TS-LKD turi priimti politinį sprendimą dėl tokių išlaidų politikams. Pats paprasčiausias: visi TS-LKD politikai, gaunantys ūkinių, kanceliarinių ir reprezentacinių išmokų, turi jų ataskaitas skelbti internete kartu su čekių kopijomis.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

visiškai pritariu Naglio mintim. Manyčiau, kad reikėtų atsisakyti piniginio avansavimo. Tik įsigijus reikiamus daiktus, pateikus čekius,būtų apmokamos išlaidos.