2009-06-02

Jei Klaipėda pavirs džiunglėmis, tai bus kalti miestiečiai

N.P.: čia ne aš, o Klaipėdos  valdžia tokį pranešimą spaudai savo tinklapyje išspausdino. Originalą pateikiu apačioje.

Įsivaizduoju tęsinius, pvz. valdžia laikinai nebegali užtikrinti, kad vakare būtų apšviestos gatvės, o kadangi chuliganizmo paplitimas priklauso ne tik nuo Savivaldybės, bet ir nuo pačių klaipėdiečių, tai kaip sugebėsime su užpuolikais tvarkytis, taip po muštynių su plėšikais ir atrodysime. Ir t.t.

Užtat savivaldybės valdžia atranda:

1. Milijonus litų pirkti sparnuotajai lofyrai (egzotiškų kraštų kietmedis, skirtas tropinių vandenų uostams), vietoj to, kad pirktų vietinės gamybos tokio pat atsparumo ąžuolą, tik du kart pigesnį;

2. Šimtus tūkstančių Lt kalėdinėms premijoms savivaldybės valdininkams, nors Vyriausybė buvo tai uždraudusi;

3. Šimtus tūkstančių litų  savivaldybės valdininkų elektroninio pašto ... profilaktikai, nes užsikimšo kaip kanalizacija (niekur neužsikemša, tik Klaipėdoje. Įdomu , ar nuo miestiečių skundų, o gal nuo gausybės padėkų už puikų miesto tvarkymą?):

Ar Klaipėda pavirs džiunglėmis, priklausys ir nuo miestiečių

http://www.klaipeda.lt/klaipeda/content/news.jsp?docLocator=4004A02F4F7B11DE99D5746164617373  

2009-06-02 

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija konstatuoja, kad dėl susiklosčiusios ypatingai sunkios ekonominės situacijos laikinai nebegali užtikrinti, kad miesto daugiabučių namų kiemai būtų šienaujami.

Nuo liepos, pasibaigus sutarčių su namų valdomis galiojimo laikui, daugiabučių namų kiemai nebus valomi. Naujos sutartys su namų valdomis kol kas nebus sudaromos, nes tam nėra skirta pinigų.

Šiuo sunkmečiu prašome gyventojų laikinai patiems prižiūrėti savo kiemus.

Šiemet kiemų priežiūrai vietoj numatytų 9 mln. 320 tūkst. litų buvo skirta 3 mln. 864 tūkst. litų, iš kurių 1 mln. 307 tūkst. skirta kreditoriniams įsiskolinimams už kiemų priežiūrą padengti.

Pagal sausį administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintą 2009 metų Savivaldybės biudžeto išlaidų sumažinimo programą pereita nuo kassavaitinių keturių kartų kiemų valymo iki dviejų kartų. Nuo liepos kiemai visai nebebus valomi.

Tačiau viešosios erdvės kaip ir anksčiau pagal galimybes bus maksimaliai prižiūrimos.

Informuojame, kad sprendimus dėl išlaidų mažinimo kiemų priežiūrai priima ne atsakingų skyrių vedėjai, bet Savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtinta speciali darbo grupė.

Miesto švara ir tvarka priklauso ne tik nuo Savivaldybės, bet ir nuo pačių klaipėdiečių. Kaip sunkmečio akivaizdoje sugebėsime tvarkytis, taip ir atrodys mūsų miestas. 

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Skęstančiųjų gelbėjimas- pačių skęstančiųjų reikalas. Šlykštu.

Anonimiškas rašė...

ABSURDAS. 100 tūkst. litų už el. pašto profilaktiką???? 100 tūkst. litų dovanoms tuo metu, kada visos valstybės institucijos privalo taupyti??? O vėliau atsiranda pranešimas, kad kiemų priežūra bus palaipsniui naikinama. Sunku man suvokti tokį valdininkų beprotišką norą pralobti... Įdomu kokias premijas išmokės Velykų, Joninių proga..?