2009-06-17

Planuojame dar vieną smūgį per rinkėjų pasitikėjimą?

N.P.: Mano kolegos iš TS-LKD – Vilniaus m.tarybos nariai – netrukus turės apsispręsti, ar didinti vokelines išmokas sau ir kitiems Vilniaus tarybos nariams nuo 200 iki 700 Lt per mėnesį. Reikia turėti omeny, kad visų rūšių politikai niekaip neranda savyje jėgų priimti paprastą sprendimą – padaryti su tom kanceliarinėm taip, kaip yra bet kurioje valdiškoje ar privačioje įstaigoje – atsiskaitytinai ii limituotai nesuteikiant teisės panaudoti neišnaudoto limito.

Jei apsispręs didinti nesutvarkę šios dalies– patys savo rankomis dusinsime rinkėjų viltis.

Jei siūlys padaryti šioje politikų paslėpto atlyginimo srityje tvarką tokią pat kaip ir paprastiems mirtingiesiems ir patys balsuos prieš, tai bus pirmi ženklai, kad vienoje iš partijų randasi tarnavimas visuomenei, o ne iki šiol nevaldomai klestėjęs egoistinis į valdžią patekusių veikėjų turtėjimas likusių visuomenės narių sąskaita:

Vilniaus politikams prireikė daugiau pinigų pieštukams ir trintukams

Eglė Samoškaitė, www.DELFI.lt 2009 06 17 d. 12:25

Sunkmetis eina savo vaga, o Vilniaus miesto savivaldybės tarybos politikams rašyti, trinti, kas parašyta, siųsti korespondenciją bei naudotis telefonu ar transportu reikia. Trečiadienį miesto politikai turėtų apsispręsti, ar didinti su sostinės savivaldybės tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms skiriamas lėšas nuo 200 iki 700 Lt.

„Merui, mero pavaduotojams, komitetų pirmininkams, Kolegijos nariams, frakcijų seniūnams, Tarybos nariams su jų, kaip Tarybos narių, veikla, susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms, kiek jų nesuteikia ar neapmoka tiesiogiai Savivaldybės administracija, apmokėti kas mėnesį mokama ne didesnė kaip 700 Lt dydžio išmoka. Už išmokos lėšų panaudojimą ataskaitos neteikiamos", - tokią Vilniaus miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamento formuluotę siūloma patvirtinti trečiadienį vyksiančiame posėdyje.

Miesto vicemeras Romas Adomavičius aiškina, kad Vilniaus politikams skiriami 200 Lt, palyginus su kai kurių kitų miestų ir rajonų savivaldybių tarybų nariams mokamomis sumomis, atrodo juokingai [N.P.: ir kaip negėda juoktis iš neatsiskaitytino pinigų pasisavinimo].

„Šitas skaičius nėra peržiūrėtas septynerius ar net daugiau metų. Mes pasižiūrėjom suvestinę, kas dedasi kitose savivaldybėse, tai randame ten ir 3 tūkst., ir 2 tūkst. Lt - tiek kai kurios savivaldybės moka tarybos nariams. Tai mes su savo 200 Lt atrodome, na, kaip jums pasakyti... Realybė yra tokia, kad ir transportas, ir kiti visi dalykai kainuoja – Vilniuje sąnaudos yra didesnės negu kitur", - DELFI sakė sostinės vicemeras.

Pasak R. Adomavičiaus, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariams už kanceliarines išlaidas, transportą ir kitas su tarybos nario veikla susijusias išlaidas mokama 1855 Lt, Klaipėdoje – 700 Lt, Panevėžyje – 927 Lt, Šiauliuose – 811 Lt, Kauno rajone – 1739 Lt.

Kanceliarinėms išlaidoms skiriama pinigų suma nėra siejama su atlygiu už darbą. Darbo užmokestis savivaldybės tarybos nariams, išskyrus merą ir vicemerus, mokamas įvertinus valandinį jų užimtumą.

 

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

egidijus_uksas@yahoo.co.uk
Kelmės savivaldybės tarybos TS-LKD frakcija pateikė artimiausiam tarybos posėdžiui sprendimo projektą, kuriame siūloma iki 2010 01 01 d. sustabdyti visų išmokų mokėjimą tarybos nariams (už telefono ryšio paslaugas ir užs darbą posėdžių ar kitą veiklą susijusią su tarybos nario veikla). Siūlome kitų savivaldybių TS-LKD frakcijoms pasekti mūsų pavyzdžiu. Egidijus Ūksas.