2009-06-19

Ar užteks Vyriausybei ryžto nubausti išlaidavusius gaisrininkus?

R.Daukanto karikatūrų blogas: Biurokratų saulėlydį pakeitė saulėtekis. Karikatūra publikuojama autoriaus sutikimu, www.daukantas.com

N.P.: Valstybės tarnybos departamento vadovas nepraneša Vyriausybei, kad didėja valstybės tarnautojų skaičius, nors žino, kad Vyriausybė nori jį mažinti. Ir jam nieko neatsitinka.

SODROS vadovas žino tą patį, bet didina etatų skaičių. Jam taip pat nieko neatsitinka.

Kai pernai Vyriausybė nusprendė, kad negalima mokėti premijų, priemokų, susijusių su Kalėdomis, dalis įstaigų vadovų tai ignoravo, bet jiems nieko neatsitiko. Net pirštu nebuvo pagrasinta.

Gal todėl toks visuotinis abejingumas iš valdininkų tarpo, kad niekam nieko neatsitinka?

Ar gaisrininkams po šitokio išlaidaus pirkimo kas nors atsitiks? Jei ne, tai Vyriausybė praras kontrolę valstybės tarnautojams. Jei dar iki šiol neprarado.

J.Razma prašo nubausti išlaidavusius PAGD vadovus

ELTA 2009 birželio mėn. 19 d. 15:29

Seimo narys Jurgis Razma, pasipiktinęs dėl pirktų prabangių visureigių, ragina premjerą Andrių Kubilių nubausti išlaidavusius Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos vadovus.

"Tiek šios sistemos darbuotojai, tiek plačioji visuomenė, neabejoju, tikisi griežtos ir principingos Vyriausybės reakcijos vertinant PAGD departamento vadovų ir kitų pareigūnų, priėmusių sprendimus pirkti minėtus prabangius automobilius, veiklą. Neįsivaizduojama, kad jie toliau nenubausti galėtų dirbti esamose pareigose", - kreipimesi į ministrą pirmininką teigia J. Razma.

Jis neabejoja, kad visuomenėje kilo didelis pasipiktinimas išgirdus, kad valstybės auditoriai nustatė, jog 2008 m. pabaigoje PAGD buvo nupirkti du brangūs lengvieji automobiliai už 222 tūkst. Lt, net negavus specialaus Vyriausybės leidimo.

"Šis faktas ypač šokiruoja žinant skurdų priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo sistemos finansavimą, kuklius eilinių darbuotojų atlyginimus, lėšų stygių elementarioms būtiniausioms gelbėjimo priemonėms įsigyti", - sako J. Razma.

Komentarų nėra: