2009-07-23

Jungtinio demokratinio judėjimo skyrių atstovai prašo Prezidentės nepasirašyti LEO Lt įstatymų

 Jos Ekscelencijai Daliai Grybauskaitei

Nuo Lietuvos JDJ skyrių vadovų

KREIPIMASIS

Kaunas 2009.07.22

Mes, Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) skyrių atstovai, susirinkę Kaune, kreipiamės į Jūsų Ekscelenciją dėl Seime priimtų įstatymų pataisų, susijusių su AB LEO LT.

LEO LT sandoris paliečia kiekvieną Lietuvos gyventoją: aštrina neteisingumo jausmą, smukdo pasitikėjimą Valstybe, kaip turinčia ginti piliečių interesus, užkerta kelią sunkmečio metu solidarizuotis ir sutikti su valdžios vykdoma taupymo politika, nes taupoma tik neturtingųjų sąskaita, o milijardais neteisėtai grobiantys Lietuvos turtą ir taip dar sunkinantys ekonominę padėtį šalyje – neliečiami.

Palaikome JDJ pirmininko, Teisės projektų ir tyrimų centro tarybos pirmininko, advokto Kęstučio Čilinsko teisinę poziciją, kuri įrodo, kad LEO LT sandoris yra valstybei žalingas, neteisėtas ir turi būti panaikintas.

Jums pateiktas pasirašyti vadinamasis LEO pataisų paketas legalizuoja praėjusių metų sandorį ir sudaro galimybes sudaryti naują, LEO2 sandorį, kurio sąlygos priklausys tik nuo „NDX energija" savininkų, nes jiems paliekamas ankstesnis sandoris, įgalinantis dar gerokai „melžti" valstybės biudžetą. LEO2 sandorį, t.y. LEO bendrovės išsidalinimo sandorį, ketinama pradėti vykdyti palikus neatskleistas dar pirmojo sandorio aplinkybes, slepiant absurdiško kapitalo įkainojimo dokumentus. Visų pirma Jums turėtų būti atskleista visa tiesa apie pirmąjį sandorį, tik po to siūloma pasirašyti naujus projektus.

Ant neteisėtų pamatų negalima sukurti teisėtų sprendimų.

Todėl prašome Jūsų nepasirašyti pateiktų projektų, o įpareigoti Vyriausybę imtis priemonių dėl pirmojo korupcinio sandorio pripažinimo niekiniu ir viso neteisėto UAB „NDX energija" praturtėjimo grąžinimo valstybei.

Tikime, kad Prezidentė su Tautos palaikymu pasieks, kad oligarchijos simboliu tapęs nusikalstamas sandoris būtų panaikintas.

Komentarų nėra: