2009-07-09

Pirma vieta ES pagal keliuose žūvančių skaičių tūkstančiui gyventojų

N.P.: Ar draudimai padeda įvesti tvarką?

Alkoholio gamintojai šaukia, kad trukdo.

Laisv(inam)osios rinkos institutas aiškina tą patį. Šio instituto, kurį maitina oligarchai ir monopolistai, publikacijos laikraščiuose jau 15 metų užima antrą vietą po naujienų. Dalis mūsų tautiečių, yra pasidavę tokių rinkų tokiems aiškinimams, nes rašydami komentarus tinklapiuose, dažnai aršiai putoja, kad ribojimai tik trukdo tvarkai pasiekti.

Bet štai visagalė statistika nenumaldomai teigia, kad yra atvirkščiai. Draudimai, baudos bei konfiskavimai padeda įvesti tvarką. Štai tuoj lenkus pralenksime gerąją to žodžio prasme   - žuvusių keliuose skaičius, nors vis dar didžiausias Europoje, bet artėja prie antrą poziciją užimančių lenkų.

Beje, štai Jums ir įrodymas, kad keli šimtai metų vienoje valstybėje, nežiūrint į pastarųjų amžių atskyrimus bei kalbinių grupių skirtumus, paliko bendrų charakterio bruožų pas lenkus ir lietuvius:

Kaip nurodoma Europos transporto saugumo tarybos pranešime, rašo lenkų tinklalapis, eismo nelaimių keliuose aukų skaičiumi 2008 metais Lenkija iš tikrųjų užėmė vieną iš pirmųjų vietų šiuo atžvilgiu ES. Pernai Lenkijos keliuose žuvo 5437 žmonės arba 143 1 mln. gyventojų ir blogesni skaičiai buvo tik Lietuvoje, kur kasmet žūsta 148 žmonės 1 mln. gyventojų. Reikia pabrėžti, jog aukų keliuose skaičius Lietuvoje staigiai ėmė mažėti tik po to, kai buvo padidintos baudos nedrausmingiems, o ypač išgėrusiems, vairuotojams. Tačiau nuo 2000 metų pradžios Lietuva mirtinų aukų keliuose skaičiumi pirmavo visoje ES, nes žūdavo apie 200 žmonių 1 mln. gyventojų", - atsakydamas į lietuvės kritiką rašo wiadamosci.p. "

Komentarų nėra: