2009-10-20

Klaipėdos savivaldybėje - 2000 lt kompensacijos už privačių automobilių naudojimą

N.P.: pateikiu ištrauką iš straipsnio, kuriame lyg tarp kitko užsimenama apie milžiniškas, mano nuomone, kompensacijas savivaldybės tarnautojams už privačių automobilių naudojimą tarnybiniams reikalams.

Situacija ir graudi ir absurdiška – Klaipėdos savivaldybė savo tarnautojams neduoda popieriaus, nes taupo, bet kai kuriems suranda pinigų mokėti 2000 Lt dydžio kompensaciją už nuosavo automobilio naudojimą darbo reikalams. Spėju, kad niekas nekontroliavo, kas, gaudamas tokią kompensaciją, kur važiavo, kada ir kodėl, t.y. be tai buvo daroma be kelionės lapų.

Parašiau paklausimą šia tema (tekstas -  čia, arba http://tiny.lt/spi8ix3). Manau, kad tokios išmokos yra slaptas priedas prie algos ir  greičiausiai, dar ir neatsiskaitytinas.

Seimo narių automobiliai gali nublankti prieš 2000 Lt per mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybės neatsiskaitytinus benzinpinigius:

Savivaldybė pristigo net popieriaus

2009.10.19 08:15 Autorius: Gina Kubiliūtė 15min.lt

Pastaruoju metu Klaipėdos savivaldybėje nebeišgalima nupirkti net darbams reikalingo popieriaus.  Sunkmečio prispaustoje Klaipėdos savivaldybėje nebeišgalima nupirkti net popieriaus.

Anksčiau darbuotojai dar spausdindavo dokumentus ant jau panaudotų lapų švariosios pusės. Tačiau šiuo metu ir jų neliko. „Greičiausiai, kad iki Naujųjų metų popieriaus išvis neturėsime. Skatiname visus darbuotojus jį taupyti, nerašyti, dokumentų nespausdinti, o persiųsti elektroniniu paštu", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas. Tačiau jis tikino, kad darbuotojams nereikės pirkti popieriaus iš savo pinigų.

Lėšas popieriui įsigyti savivaldybė sumažino perpus, ketinama nurėžti ir dar daugiau.  „Kitaip mes neišgyvensime. O kada pirkome pieštukus, parkerius, trintukus, jau nepamenu. Naudojame tai, kas yra likę", – sakė V.Karmanovas.

Anot jo, sumažintos ir kompensacijos kai kuriems darbuotojams, kurie savo automobiliais važinėdavo darbo reikalais. Anksčiau jie per mėnesį gaudavo 2000 litų, o dabar kompensuojama 800 Lt. Taip pat rečiau naudojami savivaldybei priklausantys šeši automobiliai. Anot pašnekovo, dabar darbuotojai kur kas rečiau jais važinėja į komandiruotes.

Komentarų nėra: