2009-10-16

Pedofilija LT - gyvename absurdo persmelktoje valstybėje

Nuotraukoje - Drąsius Kedys su garsiuoju alyvinės spalvos megztiniu (puslapiai apie jį : http://www.kedys.lt; http://kedys.wordpress.com )

N.P.: nežinau, kas iš „Klaipėdos" dienraščio redakcijos parašė žemiau pateiktą straipsnį (kaip ir vieną labai įdomų komentarą po juo, kurį taip pat pridedu), nes autorius ar autorė labai tiksliai apibendrino ir diagnozavo pedofilijos skandalo eigą Lietuvoje.

Totalus teisėsaugos ir valstybės institucijų bejėgiškumas. Ar iš tikrųjų tiek viskas supuvo, ar tokiu būdu slepiami kaltieji? Nei vienas, nei kitas nestebintų, ypač turint galvoje, kad seimūnai ir toliau pasimeta nesuprantantys, kad savo prabangiais iš valdiškų pinigų perkamais visureigiais griauna valstybė ir jos teisėsaugą. Ir ne tik švilpia ant I.Degutienės už mėginimą sutramdyti šią godumo puotą (http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=24659099), bet dar ir skiria tiems visureigiams daugiau laiko, nei pedofilijos skandalui. Nes neranda laiko sudaryti tokią parlamentinio tyrimo komisiją.

Dar įdomesnių, tiesiog skandalingų faktų paminėjo savo straipsniuose šia tema Aloyzas Sakalas ir Vytautas Landsbergis bernardinuose.lt, bet teisėsauga ir politikai tyli

„Kai paaiškėjo esant pedofilijos nusikaltimų, lenkų slaptosios tarnybos prigriebė vietinius nusikaltėlius "šeimose" ir perspėjo Lietuvos valdžią, kad Vilniaus rajono prokuratūra turėtų tuoj pat atlikti kratas Pabradės globos namų pareigūnų kabinetuose ir butuose. Ar tai buvo padaryta, ir kokie rezultatai, reiktų atsakymo nors dabar. Kaip ir dėl A.Sakalo aprašytosios pirties. Jei nieko nedaryta, tai reikštų, kad nusikalstamo pedofilijos verslo šaknys ilgos ir galingos. Nesinorėtų manyti, kad jos apraizgė ir teisėsaugą, bet paneigiančių tai arba apsivalymo žingsnių reikia greičiau, nes žmonių pyktis ir nepasitikėjimas valstybe jau perauga į psichozę.

  Ar tikrai vaiko teisių kontrolierė, ėmusis ginti D.Kedžio dukrą, kad jos byla būtų perduota  iš vilkinančios prokuratūros aukštesnei prokuratūrai, buvo už tai Administracinio teismo įspėta? Už tai, kad rūpinosi? Taip rašo A. Sakalas, bet kuo tada rūpinasi kažkuris Administracinis teismas?"

 

Žudikas negalėjo neiššauti

Klaipėda, 2009-10-15, 14:00 Redakcijos skiltis

Pastarosiomis dienomis neapleidžia jausmas, kad gyvename absurdo persmelktoje valstybėje, kurioje aklas įstatymo raidės laikymasis nustelbia žmogiškumą ir sveiką protą.

Būtent tokia išvada peršasi stebint vadinamąją Drąsiaus Kedžio bylą tiriančių pareigūnų veiksmus.

O kaip kitaip galima įvertinti D.Kedžio dukrelės istoriją? Po žudynių Kaune Vaiko teisių apsaugos tarnybos pareigūnai mergaitę paėmė iš darželio ir, net nesiteikę pranešti jos seneliams, išvežė nežinia kur. Galiausiai seneliai sužinojo, kad anūkė laikoma Vaiko raidos centre Vilniuje. Tačiau ją aplankyti buvo ne taip paprasta. Vytautas Kedys baisisi, kad tokių dalykų net Stalino laikais nebuvo. Atvykę aplankyti anūkės garbaus amžiaus seneliai kartą lauke šalo kelias valandas, kol gavo leidimą pusvalandžiui pamatyti mergaitę.

Dar didesnis absurdo spektaklis buvo surengtas tuomet, kai pirmadienį nuspręsta mergaitę atiduoti globoti D.Kedžio seseriai teisėjai Neringai Venckienei. Iš pradžių globėja išgirdo, kad pirmadienį mergaitės neatgaus, nes nespės atvažiuoti iki tol, kol baigsis Vaiko raidos centro vadovės darbo valandos. Vėliau N.Venckienė sulaukė priekaištų, kodėl neatvažiuoja, nes direktorė jos laukia. Kai vėlai vakare globėja atvažiavo, paaiškėjo, jog mergaitės vis tiek neatgaus. Esą jai paskirta apsauga ir trūksta parašų, kad globėja mergaitę galėtų pasiimti. Pažadėta, jog rytą viskas bus sutvarkyta, tačiau antradienį slėpynės tęsėsi. Globėjai ir žiniasklaidai buvo meluojama, kad trūksta generalinio prokuroro ir generalinio policijos komisaro parašų, o po pietų paaiškėjo, jog buvo delsiama dėl to, kad prokurorai kreipėsi į teismą prašydami panaikinti sprendimą skirti D.Kedžio dukros globą jo seseriai. Tik po to, kai ši žinia iškilo į viešumą, Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius atšaukė savo kreipimąsi į teismą, nes neva įsitikino, kad mergaitei pas globėją bus saugu. Iškalbinga detalė: nesulaukusi anūkės ir atvykusi į Vaiko raidos centrą Laimutė Kedienė vėl kelias valandas šalo lauke.

Ne mažesnę nuostabą kelia ir žudynėmis Kaune įtariamo D.Kedžio dukters tvirkinimo bylos tyrimas. Generalinė prokuratūra antradienį pranešė, kad generalinio prokuroro Algimanto Valantino sudaryta vidinį tyrimą atliekanti komisija penkiems Kauno miesto apylinkės ir apygardos prokuratūrų prokurorams įteikė pranešimus apie galimai padarytus tarnybinius pažeidimus. Net penki prokurorai – ir nė vienos pavardės. Kodėl jie slepiami nuo visuomenės? Negi A.Valantinas vis dar mano, kad ši byla – tik prokurorų reikalas?! Visuomenei privalu žinoti, kurie prokurorai įtariami vilkinę bylą, nes jei jie savo darbą būtų atlikę laiku ir gerai, žudynės nebūtų įvykusios.

Tačiau dar labiau pribloškė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras R.Jancevičius. Antradienį jis pranešė sensacingą naujieną, kad nuo galimo susidorojimo saugomam verslininkui ir politikui Andriui Ūsui pareikšti oficialūs įtarimai tvirkinus ir prievartavus D.Kedžio dukrą, jam uždrausta išvykti iš šalies. Pribloškė ne įtarimai, o laikas, kada jie buvo pareikšti. Pasirodo, įtarimai pareikšti dar rugsėjo mėnesį, bet apie tai pranešta tik dabar. Mirtini šūviai Kaune nuaidėjo spalio 5-ąją. Retorinis klausimas, kuris turėtų slėgti pareigūnų sąžinę: ar žudikas būtų iššovęs, jei apie įtarimus A.Ūsui būtų pranešta tuomet, kai jie buvo pareikšti, o ne dabar, kai visuomenė eina iš proto? Klausimas ne tik retorinis.

N.P.: įdedu ir vieną komentarą po šiuo straipsniu, kuris sukelia dar daugiau klausimų:

NE tas klausimas  2009 10 15 15:30

Klausti reikėtų ar žudikas Kedys? Visi į vienus vartus, nors jau dagybė faktų sako, kad Kedys auka. Kam užmaskuoti mašiną (atseit kelininkai), jei ją demonstratyviai palieka prie Ūso namų? Kam pirkti kitą ginklą, o savo turimą numesti prie aukos lavono. Kodėl nepradėjo žudynių nuo pagrindinio pedofilo Ūso ir savo mergaitės motinos, kuria nepasitikėjo ir labiausiai bijojo jog motina vėl atgaus teisę auginti megaitę ? Kodėl nenustatyta Kedžio buvimo vieta, jei jo telefonas po žudynių buvo įjungtas net pusę valandos (Kedžio motinos ir sesers teigimu)? Jei tyrimas bus varomas tik ta linkme, kaip dabar, vargu ar išaiškės tiesa.

Komentarų nėra: