2009-10-29

Nekilnojamo turto ir progresinių mokesčių nėra, nes to nenori bankai?

Piešinėlyje - nekilnojamojo turto mokestis bei progresiniai mokesčiai būtų žingsnis Europon tolyn nuo Rusijos, kurios ekonominį, socialinį ir teisingumo modelį kuo toliau, tuo tiksliau kopijuojame.

N.P.: dvi ištraukos iš Artūro Račo blog'o rašinio 2009 10 28 d. "Sodrai" – kaput? O gal laikas atsikoduoti? apie NTM ir progresinius mokesčius, bei A.Maldeikienės ir kitų komentarai šiam straipsniui:

Artūras Račas:

„... nuo progresinių pajamų mokesčių ir A.Kubilius, ir I.Šimonytė ir, deja, bet ir D.Grybauskaitė, atrodo yra "užsikodavę". 

...Apie nekilnojamojo turto mokestį turbūt jau neverta net kalbėti, nes R.Dargis, L.Pinkevičius, A.Avulis to niekada nesuprastų. Kaip ir SEB, "Swedbank" ar "DnB Nord"… Juk tiek nekilnojamojo turto šiandien turi. Ir gali laukti, kol rinka atsigaus."

Aušra Maldeikienė Spalis 28, 2009 10:38

o žinote vienoje JAV valstijoje  - New Hampshire 2008 metais valstijos biudžetas buvo 5,11 mlrd. JAV dolerių. Įdomiausia, kad toje valstijoje yra tik NT mokestis, kuri administruoja municipalitetai, bet nėra nei vartojimo, nei pajamų mokesčių.Tiesa yra šiokie tokie, kaip suprantu iš aprašų, nedideli mokesčiai maistui, apgyvendinimui, automobiliams, verslo ir investicijų pajamoms ir valstijos kelių rinkliava.

Taigi vartotojas ir samdinys beveik nemoka mokesčių. O moka visokie turtuoliai :) nekilnojamojo turto magnatai.

Išvada mano, o va faktai iš interneto.

Rim. 2009-10-28 18:15

Ne tik Dargis, Pinkevičius, Avulis piestu prieš NT , taip pat progresinius mokesčius. Visa aukštoji valdininkija taip pat susiskraidinusi kiekvienas dešimtis, šimtus sklypų, pristatę spekuliacijai dešimtis būstų. Tas pat su progresiniais pajamų (dividendų) mokesčiais.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

O liaudis nieko nereiškia? Viską sprendžia tik valdžia? Nėra jokių balsavimų, referendumų šiuo klausimu? Tai yra tik mūsų kraujasiurbių privilegija?