2009-10-29

Reprezentacines lėšas valdininkai švaisto nebaudžiami

Koliaže - politikai turi LABAI KIETAI kontroliuoti mokesčių mokėtojų pinigų naudojimą.

N.P.: daugybė valdininkų švaisto valdiškus pinigus, o politikai jiems keistai pakantūs. Štai pasieniečių vadas posėdžio sumuštiniams ir vaisiams išleidžia virš 1000 Lt, o visi, net parlamentinę vyriausybės struktūrų kontrolę vykdantys Seimo nariai apsimeta, kad tai „vsio zakonno":

Reprezentacines lėšas lengva ranka leidęs VSAT vadovas – formaliai teisus

2009-10-28 16:44 BNS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), trečiadienį svarsčiusiam Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovo Sauliaus Stripeikos reprezentacines išlaidas, teko konstatuoti, kad formaliai jis – teisus.

Tačiau Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Seimo komitetas prašo sugriežtinti reprezentacinių lėšų naudojimą, nepaliekant to tik asmeninei įstaigos vadovo atsakomybei.

„Pirmiausia išsiaiškinome, kad yra tokia tvarka, kuri leidžia pakankamai laisvai vadovo atsakomybe tas lėšas naudoti, nes buvo iškeltas klausimas, ar dabartinėmis sąlygomis galima leisti tas lėšas, ir gana dideles lėšas, viskas yra, pasirodo, sutvarkyta pagal galiojančius teisės aktus", – po NSGK posėdžio žurnalistams sakė jo vadovas Arvydas Anušauskas.

Iš komiteto posėdyje dalyvavusių VRM atstovų, pasak A.Anušausko, sulaukta pažado, jog „bus patikslinta tų lėšų naudojimo sistema, tvarkos sugriežtintos".

VSAT vadovo reprezentacinėmis lėšomis komitetas susidomėjo sužinojęs, kad jų išvažiuojamajam posėdžiui Aviacijos rinktinėje Paluknio kaime Trakų rajone buvo skirta beveik 1500 litų.

VSAT vadovo pasirašytame dokumente nurodoma, kad per posėdį kavai, arbatai, vaisvandeniams, konditerijos gaminiams, vaisiams išleista 1100 litų, dar 350 litų esą atsiėjo suvenyrai ir kanceliarinės prekės. Sąskaitas apmokėjo VSAT.

Seimo NSGK pirmininkas anksčiau žiniasklaidai neslėpė nustebimo tokia priėmimo suma. „Mus, kelis NSGK narius, kvietė pietų, bet atsisakėme. Atrodo, tik kavos po puodelį išgėrėme. Lyg ir viskas", – dienraščiui „Lietuvos žinios" yra sakęs politikas.

„Lietuvos žinios" pateikė ir daugiau VSAT dokumentų, kuriuose fiksuotas reprezentacinių pinigų panaudojimas. Liepos 27 dienos VSAT vado įsakyme Nr. 4–489 fiksuota liepos 30–ąją tarnybos centrinėje įstaigoje vykusio vadovų pasitarimo (trukmė –1,5 val.) sąmata. Kava, arbata, vaisvandeniai, konditerijos gaminiai – 350 litų, kanceliarinės prekės – 250 litų, iš viso – 600 litų.

Rugsėjo 18 dieną, priimdama Baltarusijos, Estijos ir Latvijos sienų apsaugos žinybų delegacijas, 12 žmonių grupei maitinti VSAT skyrė 3860 litų. Be to, kavai, arbatai, konditerijos gaminiams VSAT štabe tai pačiai dienai numatoma 150 litų, gido paslaugos įvertinamos 400 litų, suvenyrai – 915 litų. Iš viso – 5325 litai.

VSAT vadovybė tikina taupanti. Esą atsižvelgiant į krizę, šiais metais iš reprezentacijai numatytos menkos 100 tūkst. sumos išleista vos 45 tūkst. litų, kitiems metams tokioms išlaidoms žadama skirti tik 50 tūkst. litų.

Komentarų nėra: